Stiri extrasport

Ion Țiriac, afacere de 15 milioane de euro cu rivalii Ikea în România

Ion Țiriac ar putea vinde un teren fraților Pavăl, patronii Dedeman

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 22 July 2021

Omul de afaceri Ion Țiriac ar putea vinde un teren fraților Pavăl, patronii Dedeman. 

Conform Ziarul Financiar, frații Pavăl sunt interesați să cumpere un teren cotat la 15 milioane de euro și amplasat în comuna Dumbrăvița, fix lângă Timișoara, acolo unde rivalii de la Ikea plănuiesc deja să deschidă un nou magazin în România. 

„Ikea a cumpărat în 2019 un teren de 8 hectare tot de la Ion Ţiriac într-o tranzacţie estimată la 8 mil. euro, adică 100 euro/mp. Dacă Dedeman ar cumpăra restul de 15 hectare tot cu 100 euro/mp, atunci tranzacţia s-ar ridica la 15 milioane de euro”, notează sursa citată. 

Frații Pavăl au mai deschis magazine Dedeman în vecinătatea rivalilor suedezi și în București, în Băneasa și pe bulevardul Theodor Pallady. 

Ion Țiriac vrea să preia velodromul Dinamo » Ce plan are miliardarul: „Zona e foarte propice pentru asta”

Omul de afaceri Ion Țiriac (82 de ani) vrea să contruiască un patinoar în locul actualului velodrom din complexul Dinamo.

Suprafața ocupată în acest moment de velodromul Dinamo, unul aflat într-o avansată stare de deteriorare, este râvnită de multă lume. A fost luată în calcul și pentru ridicare noului stadion Dinamo, care, până la urmă, va fi construit în locul arenei vechi.

Ion Țiriac are în prezent o avere estimată la 1,5 miliarde de dolari, o creștere de 300 de milioane de dolari față de datele din anul 2020.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.