Jocurile Olimpice

Primele mari surprize: Spania, cu 6 titulari de la Euro 2020, egal cu Egipt. Franța, spulberată de Mexic!

Spania a avut 6 oameni importanți ai naționalei mari, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Thursday, 22 July 2021

Spania a avut 6 oameni importanți ai naționalei mari, semifinalistă la Euro 2020, inclusiv Pedri, dar nu au trecut de egipteni (0-0). În timp ce Franța, cu Gignac și Thauvin la Jocuri, a fost învinsă clar de Mexic, 1-4!

De-abia a început turneul de fotbal masculin al Olimpiadei, astăzi s-au jucat primele meciuri, și deja s-au înregistrat două mari surprize.

2 accidentați încă din prima repriză la spanioli: Mingueza și Ceballos

În grupa C (Saporro), Spania a avut pe teren, încă de la startul partidei cu Egiptul, toți cei șase jucători care au evoluat pentru La Roja la Euro 2020: portarul Unai Simón, fundașii Eric García și Pau Torres, mijlocașul Pedri și atacanții Dani Olmo și Mikel Oyarzabal. 

Plus cei trei de peste 23 de ani: cunoscuții Asensio, Ceballos (ambii Real) și Merino (Sociedad).

Totuși, după ce a pierdut doi oameni importanți încă din prima repriză (Mingueza, leziune musculară, și Ceballos, accidentat la gleznă în urma unui tackling periculos), echipa iberică nu a reușit să străpungă defensiva adversă. Doar 0-0, la final.

Franța a primit patru goluri într-o repriză

În grupa A (Tokyo), Franța lui Gignac (35 de ani) și Thauvin (28) a fost spulberată de Mexic (1-4). 

După o primă repriză în care nu s-a înscris deloc, "aztecii" s-au distanțat rapid la reluare: Vega (47) și Córdova (55). „Cocoșii” au redus diferența (Gignac 69 penalty), dar au cedat total în final, primind încă două goluri: Antuna (80) și Aguirre (90+1).

Argentina, învinsă de Australia

Nici Argentina nu a avut mai mult noroc. A pierdut, scor 0-2, cu Australia, în prologul grupei C, din care mai fac parte Spania și Egipt. De asemenea, Brazilia a învins-o pe Germania, 4-2, în partida zilei de la Jocurile Olimpice (grupa D).

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.