Nationala

De ce s-a dus Mirel Rădoi la Tokyo?! Remus Răureanu: „Ce selecționer mai face asta? De ce nu a lăsat pe alții la o competiție de mâna a 3-a?”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 22 iulie 2021

Mirel Rădoi stă pe banca naționalei României U23, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Jurnalistul GSP Remus Răureanu nu înțelege de ce Mirel Rădoi a însoțit echipa de juniori în Extremul Orient, când România „mare” mai are meciuri importante în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar 2022. 

Remus Răureanu: „Nu era normal să nu se ducă la o competiție de mâna a 3-a?”

„Nu mi se pare deloc în regulă că selecționerul naționalei României de seniori se află acolo, în Japonia, studiind Honduras, când internaționali români de seniori au început campionatul, au început preliminarii europene. În loc să stea să studieze jucători pe care îi va folosi în continuare pentru preliminariile Mondialului din 2022, Rădoi e în Asia, urmărindu-i pe Maldonado sau pe Benguche (nr. jucători din Honduras). Mai știți vreun selecționer care face asta? 

Nu mi se pare în regulă deloc. E ca și cum FRF și Rădoi ar fi abandonat preliminariile Mondiale, în care, e drept, șansele sunt mici. Dar nu e normal să abandonezi pur și simplu. Devine miza principală această competiție de lumea a 3-a a fotbalului. 

Nu era mai normal ca Rădoi să fi rămas să urmărească seniorii, iar analiștii și stafful să meargă să pregătească echipa națională din Japonia? Dacă ar fi mers Mutu, ar fi fost un dezastru? Poate ar fi rămas, dacă îl lăsau să se ducă. Sau un alt selecționer al tineretului, care, apropo, e altă problemă, fiindcă nu e nimeni pe acest post, deocamdată”, a explicat Remus Răureanu într-o ediție specială a GSP Live, înainte de România-Honduras. 

Citește și alte știri despre naționala României la Jocurile Olimpice: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.