Conference League

Cornel Dinu, nemilos după meciurile românilor din Conference League: „Stingi televizorul și te apuci să cosești”

+14 Foto
Cornel Dinu / Captură GSP Live

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 23 iulie 2021

Cornel Dinu (72 de ani), fostul mare jucător al celor de la Dinamo, a vorbit despre prestațiile echipelor românești în Conference League. Impresionat doar de Sepsi, „Procurorul” nu are milă de Craiova grecului Ouzounidis, umilită în Albania. 

  • După 1-2 cu Lokomotiv Tbilisi, anul trecut, Universitatea Craiova a mai bifat un eșec jenant, 0-1 în fața lui KF Laci, o echipă albaneză aflată abia la a treia victorie în Europa.
  • Sepsi OSK a remizat cu Spartak Trnava, scor 0-0, în meciul tur din runda a doua preliminară a UEFA Conference League. 
  • FCSB a învins-o pe Șahtior Karagandy (Kazahstan), scor 1-0, în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League.

Cornel Dinu, nemilos după meciurile românilor din Conference League

„Prestaţia Craiovei nu m-a surprins, e o echipă antrenată la ciupeala jocului. Rămân la părerea că se face o greşeală imensă... N-am înţeles prestaţia Craiovei.

Convingerea mea e că sunt antrenori care pot pregăti echipele, îmi aduc aminte de un antrenor simpatic, care făcea încălzire de 15 minute şi apoi jucam. Grecii sunt speculativi. Una e să speculezi şi alta e să creezi. Grecia a avut prestaţii de excepţie în fotbal. Convingerea e că noţiunile de a coordona posesia în acţiuni de atac sunt nule de câteva luni cu Ouzounidis. Nu văd vreo acţiune tactică antrenată în acest sens.

După părerea mea, strategia de atac nu e antrenată şi nici nu e gândită de acest antrenor. Când te uiţi la ce decadenţă e în fotbalul nostru, stingi televizorul şi te apuci să coseşti”, a spus Cornel Dinu, la TV Telekom Sport

Cum să spun? N-am prea fost atent. Nu pot să spun că nu m-am uitat la meciuri, am mai butonat. Nu mă mai surprinde nimic. Steaua (n.r. - FCSB) a fost departe, obosită. Doar pe Cordea îl pot remarca. Sepsi s-a prezentat cel mai bine dintre echipele noastre - Cornel Dinu

+14 Foto
FOTO: facebook.com/UCVOficial

Cine i-a bătut pe olteni? Laci, doar trei victorii în istoria participărilor în cupele europene!

Laci este o formația albaneză lipsită de glorie, fără vreun titlu în palmares. Prima apariție în preliminariile cupelor europene a avut loc în sezonul 2010/2011. S-a soldat cu o eliminare rușinoasă, 1-8 la general, în fața bielorușilor de la Dnepr Mogilev.

Din acel moment, Laci a disputat 21 de meciuri în cupele europene. Nu a izbutit niciodată să marcheze mai mult de goluri într-o dispută, deși adversarele au fost modeste, precum Differdange (Luxemburg), Inter Baku (Azerbaijan), Podgorica (Muntenegru) sau Keșla (Azerbaijan). Până astăzi, Laci câștigase doar două partide:

  • 1-0 cu Anorthosis Famagusta, acasă, în turul 1 preliminar al sezonului 2018/2019 din Europa League
  • 1-0 cu Podgorica, acasă, în turul 1 preliminar al actualei ediții de Conference League

Încă o umilință europeană pentru CS Universitatea Craiova

 CS Universitatea Craiova nu a ajuns niciodată în grupele cupelor europene. Dacă la primele tentative drumul a fost oprit de cluburi importante, precum AC Milan, Leipzig sau AEK Atena, anul trecut oltenii au suferit o umilință. 

Pe fondul pandemiei de coronavirus, UEFA a schimbat sistemul competițional, iar tururile preliminare s-au jucat într-o singură manșă. Craiova a fost învinsă de Lokomotiva Tbilisi, din Georgia, scor 1-2.

VIDEO Craiova, obligată să își revină rapid: vine derby-ul cu FCSB

>

Citește și alte știri din Conference League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.