Liga 1

Transferul lui Alibec, afacere excelentă pentru CFR

Denis Alibec a fost prezentat la CFR Foto:facebook/cfrcluj

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu, Vlad Nedelea  —  Friday, 23 July 2021

CFR l-a prezentat oficial pe internaționalul român, cel mai tare nume adus în Liga 1 în această perioadă de transferări. Clujul oferise un milion de euro ca să-l cumpere astă-iarnă, acum l-a obținut gratuit.

Într-o perioadă în care specialiști și suporteri critică jocul CFR-ului, Șumudică primește o “armă” nouă cu care să-și întărească atacul: Denis Alibec. Internaționalul român a fost împrumutat de la Kayserispor pentru sezonul acesta. Clujenii îi plătesc 20.000 de euro lunar lui Alibec, restul salariului, până la 800.000 de euro anual, i-l vor achita tot turcii.

Economic, afacerea e una excelentă. În iarnă, CFR îi oferise Astrei un milion de euro în schimbul lui Alibec. Ioan Niculae acceptase oferta, însă atacantul nu a fost de acord să meargă la Cluj, atras de salariile cu mult mai mari care-i erau promise din Turcia. Campioana României va beneficia acum de serviciile lui Denis fără să mai achite vreo sumă către Kayseri.

Care Alibec a semnat?

Datele economice sunt clare, randamentul lui Alibec e însă greu de anticipat. În forma lui cea mai bună, el era cel mai bun atacant din campionat, decisiv pentru Astra care a câștigat titlul în 2016 și în campaniile din Europa League ale giurgiuvenilor. 

Pornise excelent și la Kayseri, unde a fost MVP într-o victorie cu Bașakșehir. El a marcat ambele goluri ale formației pe care o conducea Dan Petrescu în momentul acela.

Au urmat însă o accidentare serioasă și o operație la inghinali, motive pentru care Alibec nu a mai jucat deloc între ianuarie și aprilie. După ce s-a însănătoșit a mai prins cinci partide ale lui Kayseri și două meciuri în naționala României, fără să mai înscrie vreun gol.

2atacanți a folosit Șumudică în primele meciuri din acest sezon: Debeljuh și Omrani. Croatul și francezul vor deveni soluții de rezervă dacă Alibec va ajunge într-o formă bună și va putea să joace într-un meci întreg.

La 30 de ani, va reuși el să-și regăsească la CFR forma cea mai bună?

 Vișiniii au amânat prezentarea oficială după ce ajunseseră la un acord cu turcii tocmai ca să-l testeze în amănunt pe Alibec. Rezultatele vizitei medicale au fost bune, ceea ce înseamnă că Denis ar avea nevoie doar de pregătire fizică și de redobândirea încrederii.

77e numărul pe care-l va purta Denis la CFR. La Astra jucase cu 7, număr pe care-l poartă Adrian Păun, și cu 10, tricoul pe care-l are Deac la Cluj.

>

Citește alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.