Conference League

„Înseamnă că avem o mare problemă!” » Oficialii Craiovei, în alertă după dezastrul din Albania

Eșecul cu Laci l-a afectat pe Sorin Cârțu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 23 July 2021

Sorin Cârțu (65 de ani), președintele de la CS Universitatea Craiova, a încercat să găsească explicații pentru înfrângerea rușinoasă suferită de olteni cu albanezii de la Laci, scor 0-1, în turul II din Conference League.

  • Returul va avea loc joi, 29 iulie, de la ora 21:30. Dacă trece de albanezi, Craiova înfruntă Anderlecht în turul 3.

Afectat de rezultatul de aseară, oficialul oltenilor spune că o ipotetică eliminare din Conference League ar fi un scenariu cu adevărat sumbru, însă e optimist că alb-albaștrii vor întoarce soarta partidei cu Laci.

„Rezultatul nu e cel pe care ni l-am fi dorit. Suntem toți supărați pentru înfrângere. Una peste alta, jucătorii au încercat, au avut posesie, oportunități. Dar a fost și neșansă. Nimeni nu se aștepta să deschidă scorul Laci. La acest moment, nu putem spune că avem o pregătire care să fie la 100%.

E greu să explici un astfel de rezultat, așa cum a fost și anul trecut, în Georgia. Dar mai e și returul și posibilitatea să îndreptăm ce s-a întâmplat. Dacă nici în partida a doua nu suntem în stare să depășim o echipă din Albania, înseamnă că avem o mare problemă”, a spus Sorin Cârțu, la Pro X.

Adrian Florea: „Sunt șocat de Craiova!”

Prezent în studio, Adrian Florea, șeful departamentului Fotbal Intern de la Gazeta Sporturilor, a analizat la rândul său prestația inexplicabilă a oltenilor. 

Sunt șocat de Craiova. Mi se pare tot mai adormită, tot mai fără ritm. Pare că Ouzounidisnu mai e ascultat. Cicâldău a dispărut. Nu-mi dau seama ce se întâmplă. În loc să progreseze, ei sunt tot mai leșinați”.

Cine i-a bătut pe olteni? Laci, doar trei victorii în istoria participărilor în cupele europene!

Laci este o formația albaneză lipsită de glorie, fără vreun titlu în palmares. Prima apariție în preliminariile cupelor europene a avut loc în sezonul 2010/2011. S-a soldat cu o eliminare rușinoasă, 1-8 la general, în fața bielorușilor de la Dnepr Mogilev.

Din acel moment, Laci a disputat 21 de meciuri în cupele europene. Nu a izbutit niciodată să marcheze mai mult de goluri într-o dispută, deși adversarele au fost modeste, precum Differdange (Luxemburg), Inter Baku (Azerbaijan), Podgorica (Muntenegru) sau Keșla (Azerbaijan). Până astăzi, Laci câștigase doar două partide:

  • 1-0 cu Anorthosis Famagusta, acasă, în turul 1 preliminar al sezonului 2018/2019 din Europa League
  • 1-0 cu Podgorica, acasă, în turul 1 preliminar al actualei ediții de Conference League

Încă o umilință europeană pentru CS Universitatea Craiova

CS Universitatea Craiova nu a ajuns niciodată în grupele cupelor europene. Dacă la primele tentative drumul a fost oprit de cluburi importante, precum AC Milan, Leipzig sau AEK Atena, anul trecut oltenii au suferit o umilință. 

Pe fondul pandemiei de coronavirus, UEFA a schimbat sistemul competițional, iar tururile preliminare s-au jucat într-o singură manșă. Craiova a fost învinsă de Lokomotiva Tbilisi, din Georgia, scor 1-2.

VIDEO Craiova, obligată să își revină rapid: vine derby-ul cu FCSB

>

Citește și alte știri despre CS Universitatea Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.