Liga 1

FRF, prinsă cu minciuna! „Problemele la Arena Națională au fost depistate în decembrie” + câți bani pierde Primăria

+22 Foto
Acoperișul Arenei Naționale nu poate fi utilizat în acest moment, conform unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 24 iulie 2021

Primăria Municipiului București confirmă defecțiunile de la acoperișul Arenei Naționale, ascunse de FRF și pe durata Euro 2020, turneu la care stadionul a găzduit 4 partide.

Arena Națională, cel mai mare stadion al țării, este o sursă interminabilă de probleme. Dacă situația gazonului a fost rezolvată odată cu Euro 2020, cea a acoperișului mai are de așteptat. 

Probleme la acoperișul de pe Arena Națională

Deși FRF a susținut că acoperișul nu a fost folosit pe durata Euro 2020, când la București au avut loc ploi torențiale, din cauza unei directive UEFA, un comunicat al PMB, publicat de Europa Liberă, contrazice forul condus de Răzvan Burleanu: „Ultimele reparații temeinice la acoperișul Arenei Naționalei au fost efectuate în anul 2016. În acest moment, structura retractabilă nu funcționează, lucru sesizat încă din iarna anului trecut”

„În prezent sistemul electromecanic special acoperiș-retractabil necesită o serie de reparații pe care PMB le va realiza în cel mai scurt timp, astfel încât acoperișul retractabil al Arenei Naționale să poată fi utilizat. De principiu, operarea închis-deschis a acoperișului nu este recomandat să se realizeze cu public în incinta Arenei”, a mai transmis Primăria Capitalei.

Arena Națională, fără acoperiș la Euro 2020

Arena Națională a fost gazda unui eveniment amuzant la recent încheiatul Campionat European. Ploaia torențială din timpul unui antrenament al naționalei Austriei a transformat gazonul într-o adevărată piscină. În acel moment a fost ridicată problema acoperișului, dar oficialii au negat problema.

>

Am văzut opinii critice că nu am tras acoperișul. Este o altă decizie a UEFA, care este de când s-a conturat EURO 2020, de a nu se folosi acoperișul pe niciuna dintre arene la EURO. Nu toate arenele au acoperiș. Mi se pare că doar vreo șapte au. Și s-a hotărât, pentru a oferi, condiții egale, să se joace în mediu natural. Deci, EURO 2020 se va juca întotdeauna pe ploaie, dacă e ploaie”, explica Răzvan Mitroi, manager de comunicare în cadrul FRF.

PMB, pierderi uriașe cu Arena Națională

Europa Liberă a publicat și raportul financiar din perioada iulie 2018-decembrie 2020, perioadă în care Primăria Municipiului București a avut cheltuieli de aproape 55 milioane de lei și venituri de aproximativ 6 milioane! Pierderea totală se ridică la 48.619.479,14 lei! Adică aproape 10 milioane de euro! Numai în 2020 s-au înregistrat pierderi de peste 22 de milioane de lei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.