Jocurile Olimpice

Mirel Rădoi recunoaște, după dezastrul cu Coreea de Sud: „Lecție de fotbal și mentalitate, o umilință!”

+41 Foto
Mirel Rădoi / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 iulie 2021

Mirel Rădoi, antrenorul naționalei olimpice a României, a oferit primele reacții după eșecul usturător suferit de „tricolori” în fața Coreei de Sud, scor 0-4

Selecționerul a recunoscut superioritatea evidentă a asiaticilor și a subliniat că, în momentul de față, cea mai mare problemă a jucătorilor e una de natură fizică. 

„Oarecum, norocul pe care l-am avut în prima partidă ne-a abandonat azi. Nu putem câștiga la nesfârșit cu noroc. Meciul s-a rupt la acele două greleși din prima repriză, mă refer la cartonașul roșu și la autogol. Ne-a fost predată o lecție de fotbal, o lecție de mentalitate. Ne rămâne să mergem la cel de-al treilea meci si sa câștigăm. 

Sunt foarte multe echipe care au câștigat prima partidă din gupă, iar apoi au fost eliminați. Sper să câștigăm următorul meci și să fie înca o reușită a echipei naționale. Am vrut o finală, o avem. Trebuie sa recuperăm echipa, problema fizică e cea mai importantă”, a declarat Rădoi. 

Mirel Rădoi recunoaște, după dezastrul cu Coreea de Sud: „Lecție de fotbal și mentalitate, o umilință!”

„Din punct de vedere psihologic, îi vom remonta pe juicători. Marea noastră problemă e din punct de vedere fizic. Am suferit o lecție de fotbal, de mentalitate, o umilință. Să vedem cum vom trece peste asta„”, a spus Mirel Rădoi, în direct la TVR 1. 

Clasamentul în grupa României la Jocurile Olimpice, B:

NAȚIONALĂMECIURIGOLAVERAJ (GM-GP)PUNCTE
1. Coreea de Sud24-13
2. Honduras23-33
3. Noua Zeelandă23-33
4. România21-43

România - Coreea de Sud 0-4

  • România a jucat în „10” timp de 45 de minute, după ce debutantul Ion Gheorghe a încasat al doilea galben cu puțin timp înainte de pauză.
  • Nici norocul nu le-a mai surâs „tricolorilor”. După golul deviat marcat împotriva Hondurasului, zeii ne-au întors spatele astăzi: Marius Marin și-a introdus mingea în proprie poartă în prima repriză ('27), pentru ca cea de-a doua reușită a sud-coreenilor să vină tot în urma unei devieri ('59). 
  • Golul trei al sud-coreenilor, venit în ultimele minute, ca urmare a penalty-ului comis de Ricardo Grigore, a completat o zi pe care tinerii fotbaliști ai lui Rădoi trebuie s-o uite cât mai repede, însă coșmarul a luat sfârșit abia în minutul 90, când Kang-In Lee, talentatul fotbalist al Valenciei, a făcut „dubla”.

+41 Foto
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.