Jocurile Olimpice

Reacții dure după meciul naționalei olimpice » Cornel Dinu: „Mi-a fost rușine că sunt român” + CTP: „Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare”

+41 Foto
Cornel Dinu reacționează după eșecul României la Jocurile Olimpice

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 25 iulie 2021

Cornel Dinu (72 de ani) a vorbit despre meciul naționalei olimpice a României, pierdut în mod rușinos împotriva Coreei de Sud, scor 0-4. „Mister” nu s-a abținut să critice echipa lui Mirel Rădoi după evoluția slabă.

România a pierdut clar al doilea meci de la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Rădoi au cedat în fața Coreei de Sud, 0-4, iar soarta calificării în sferturi depinde exclusiv de meciul cu Noua Zeelandă de miercuri. Despre această partidă a vorbit și Cornel Dinu, invitat în emisiunea GSP Live.

Cornel Dinu la GSP Live: „Mi-a fost rușine că sunt român”

„Am văzut până la 2-0, după care mi-a fost frică să nu se termine 10-0 și m-am mai culcat o oră cu câinii, ca să pot să prind chinurile de după-amiază din campionatul intern. Când am văzut că e un fel de șoarecele cu pisica, m-am speriat la ce nivel am putut să ajungem.

De mult n-am mai văzut o atât de mare diferență, din toate punctele de vedere, între 2 echipe, înfiorător de departe de un fotbal mediu acest meci. Mi-a fost rușine că sunt român, asistând la această partidă”, a spus Cornel Dinu la GSP Live.

>

Cornel Dinu a comentat și cartonașul roșu văzut de Ion Gheorghe:

„Gheorghe e un nume sfânt, al creștinătății, cel care omoară balauri. Păi, noi ne-am omorât între noi. A fost o diferență de educație fotbalistică uriașă între noi și Coreea, care pe mine m-a înspăimântat”

Cristian Tudor Popescu

CTP despre meciul României: O ciurdă speriată, vopsită în tricolor

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pentru GSP evoluția naționalei olimpice.

„Chiar dacă mi-am pus ceva speranțe în Mirel Rădoi, nu pot să n-o spun: așa-zisa reprezentativă olimpică de fotbal a României, ajunsă la Tokyo, stârnește mila. Acesta pare a fi sentimentul care i-a făcut pe coreeni să ne dea doar 4 goluri. 

Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea, fugind ca să nu-i lovească balonul, un portar care o scapă din mâini printre picioare. Primitivism, rigiditate, orbecăială ziua-n amiaza mare. O neputință înghesuită pe jumătate de teren, căci de centru trec mai rar. 

Nu înțeleg cum de nu-i crapă obrazul domnului Mirel Rădoi să arate, nouă și lumii întregi, această ciurdă speriată, vopsită în tricolor”. 

  • Pentru „tricolori”, urmează duelul de miercuri cu Noua Zeelandă, decisiv pentru calificarea în „sferturi”. Doar victoria califică România mai departe, într-o grupă încinsă de-a dreptul, cu toate cele patru echipe având trei puncte după primele două meciuri.
  • „Tricolorii” se află acum pe ultima poziție în grupă. Calificarea în sferturi va fi decisă de un criteriu diferit de departajare, la Jocurile Olimpice contând golaverajul înaintea rezultatelor directe.

FOTO România - Coreea de Sud 0-4

+41 Foto
România - Coreea de Sud / foto: Raed Krishan (Tokyo)

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.