Campionate

Clubul unui jucător român, declarat falimentar și retrogradat două divizii!

Chievo Verona a fost declarat falimentar Foto:acchievoverona/facebook

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 27 iulie 2021

Vasile Mogoș, 28 de ani, se va despărți de Chievo Verona, chiar dacă mai are contract un an. Recursul clubului gialloblu a fost respins, i s-a refuzat înscrierea în Serie B, fiind trimis direct în Serie D.

Chievo Verona, considerată echipa-miracol din Italia anilor 2000, care promova în Serie A în premieră în 2001, încheia pe 5 anul următor și participa în Cupa UEFA, pentru ca în 2006 să joace în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, formația care rezista 11 sezoane la rând în elita fotbalului peninsular (2008-2019), a intrat în colaps.

Chievo, datorii mari către jucători și statul italian

Recursul său a fost respins de Comitetul Olimpic Italian și hotărârea rămâne definitivă. Din cauza datoriilor mari către propriii jucători și către stat, clubul gialloblu nu a mai fost admis în Serie B (în locul său a promovat Cosenza), a fost declarat falimentar și retrogradat în Serie D, a patra ligă italiană.

Vasile Mogoș a marcat în play-off-ul pentru promovare

Pentru Vasile Mogoș, 28 de ani, din 2020 pe "Bentegodi", acesta este și sfârșitul său la Chievo, chiar dacă mai are contract un an. Sezonul trecut, fundașul dreapta a marcat în primul tur al play-off-ului pentru promovarea în Serie A, pierdut în fața Veneziei, 2-3 după prelungiri.

Vasile Mogoș evoluând pentru Chievo

Conducătorii grupării au anunțat că vor duce cazul la Tribunalul Administrativ Regional, dar șansele de a fi salvată și rechemată în Serie B sunt minime.

4goluri și 6 pase decisive a avut Vasile Mogoș pentru Chievo în sezonul trecut

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.