Jocurile Olimpice

Premierul României intervine în controversa momentului: „Un comentariu nefericit, lucrurile nu stau așa”

Premierul Florin Cîțu a intervenit în controversa iscată azi, după declarațiile făcute de Ana Maria Popescu la revenirea în țară.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 27 iulie 2021

Premierul Florin Cîțu a intervenit în controversa iscată azi, după declarațiile făcute de Ana Maria Popescu la revenirea în țară.

  • CONTEXT: Ana Maria Popescu a aterizat azi la București, de la Jocurile Olimpice. Primită în Salonul Oficial de la Henri Coandă cu flori și diplome de un alai în frunte cu ministrul Eduard Novak, sportiva medaliată cu argint la Tokyo nu l-a menajat pe șeful Sportului din România, taxând declarațiile făcute de acesta imediat după finala de la spadă - toate detaliile, AICI.

A fost un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. În același timp trebuie spus foarte clar că finanțarea pentru olimpiadă nu s-a făcut anul acesta, ci din timp.

Ar trebui ca obiectivul nostru să fie medalia de aur la fiecare probă. După aceea vedem ce se întâmplă, dar ăsta este obiectivul cu care trebuie să pornim la drum”, a declarat Cîțu la Digi24.

Totuși, șeful Guvernului o contrazice și pe Ana Maria Popescu, în legătură cu ce a spus sportiva despre lipsa de recunoștință a românilor: „Nu cred că lucrurile stau așa. Ne-am bucurat pentru moment, pentru argint. Ne-am bucurat și pentru Popovici, tânărul înotător care a ieșit pe locul 4. Eu îi felicit pe toți. Am și spus că participarea lor la această competiție este un semn de normalitate și aveam nevoie de așa ceva în această perioadă marcată de pandemie”.

Ana Maria Popescu nu l-a iertat pe ministrul Eduard Novak: „Mergeți dumneavoastră să luați aurul”

>

De la câțiva pași de ministru, Ana Maria Popescu s-a arătat deranjată de declarațiile lui Eduard Novak, de după finală. Acesta a spus că nici în cazul în care bugetul Federației de Scrimă era cu 5 milioane mai mare, Ana Maria Popescu nu putea câștiga aurul.

„Domnule Novak, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult ca dumneavoastră sa ajungeți la Tokyo si să luați aurul ăla pe care eu nu am fost în stare sa-l iau! Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp”, a spus Ana.

Citește mai multe știri despre Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.