Jocurile Olimpice

Moment emoționant la Jocurile Olimpice: imnul României a răsunat în premieră la Tokyo! Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalia de aur #90 din istorie

+15 Foto
Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (22 de ani) au câștigat medalia de aur pentru România // FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 iulie 2021

Simona Radiș (22 de ani) și Ancuța Bodnar (22 de ani) au câștigat medalia de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Aceasta a fost prima medalie de aur pe care delegația României o câștigă la această ediție a Jocurilor Olimpice și a doua în total, după argintul Anei Maria Popescu.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au reușit o cursă incredibilă, pe care o dominat-o de la cap la coadă și au adus primul succes al canotajului la Jocurile Olimpice după 13 ani.

VIDEO Simona Radiș și Ancuța Bodnar, aur la Jocurile Olimpice

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au primit primele medalii de aur ale delegației României prezente la Tokyo, iar imnul României s-a auzit pentru prima dată la această ediție. 

Octavian Morariu a fost cel care a înmânat medaliile pentru cele trei echipe.

A 90-a medaliei de aur a României

Succesul celor două sportive intră în istoria României la Joucrile Olimpice, fiind a 90-a medalie de aur pe care România o câștigă.

  • 308 medalii au cucerit sportivii români până acum în participările la Jocurile Olimpice de vară.
  • 90 de titluri olimpice are România în toată istoria, 96 de distincții de argint și 122 de bronz.

+15 Foto
Canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș obțin primul titlu olimpic românesc la canotaj, după 13 ani! foto: Raed Krishan/GSP

Sunt niște fete foarte puternice. Este o echipă nemaipomenită. Speră să domine totul până la Jocurile Olimpice de la Paris. Ele formează o echipă foarte serioasă și lucrez cu drag cu ele. Sunt foarte muncitoare și o plăcere să lucrez cu ele. Barca s-a format în urma selecției, au fost cele mai bune. Așa s-a format dublu vâsle și au confirmat din prima. Am reușit ca în trei ani să facem o barcă competitivă. Am așteptat această medalie mulți ani și sperăm să urmeze și la următoarele Jocuri Olimpice
- Vasile Măstăcan, antrenorul campioanelor olimpice Simona Radiș și Ancuța Bodnar, pentru Gazeta Sporturilor

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.