Jocurile Olimpice

Antrenorul care și-a pălmuit eleva la Jocurile Olimpice este născut în România

Martyna Trajdos

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 iulie 2021

Judoka Martyna Trajdos (32 de ani) a reprezentat Germania la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a pierdut în 16-imi contra unguroaicei Szofi Ozbas, la categoria 63 de kilograme.

Martyna a fost protagonista unui moment controversat. Înainte de luptă, aceasta a avut parte de o doză de „motivație” neobișnuită din partea antrenorului său, Claudiu Pusa, care este și antrenorul lotului național al Germaniei.

Sportiva a fost montată cu bruschețe de antrenorul ei și chiar pălmuită de acesta înainte de luptă și de a fi învinsă.

Martyna Trajdos îl apară pe Claudiu Pusa: „Eu i-am cerut să facă asta”

După luptă, sportiva l-a apărat pe antrenorul ei, atât într-o declarație publicată de The Telegraph, cât și într-un mesaj pe Instagram.

„Asta i-am cerut antrenorului meu să facă. Vă rog să nu dați vina pe el. Am nevoie de asta înainte de meciuri pentru a fi trează”,a spus Martyna.

Ulterior, aceasta a postat pe contul de Instagram incidentul și a avut un nou mesaj.

„Se pare că nu a fost destul de tare. Aș fi vrut ca titlurile din presă să fie altele azi... După cum am mai spus, acesta este un ritual pe care-l am înainte de competiție. Antrenorul meu făcea ce i-am cerut eu să facă pentru a mă pregăti”, a scris Martyna.

Claudiu Pusa // FOTO: Imago

Potrivit judoinside.com, Claudiu Pusa (57 de ani), are origini românești și a devenit antrenorului lotului de senioare a Germaniei în noiembrie 2016, după ce înainte a avut rezultate impresionante la juniori.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.