Jocurile Olimpice

David Popovici, curajos după calificarea în finala olimpică: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel și cred că am reușit”

+22 Foto
David Popovici s-a calificat în a doua finală olimpică la Tokyo, la proba de 100m liber. // FOTO: Raed Krishan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 iulie 2021

La numai 16 ani, David Popovici s-a calificat în a doua finală olimpică la Tokyo, la proba de 100m liber.

În această dimineață, David a obținut al cincilea timp din semifinale, 47.72, și se va bate pentru medalii joi, de la ora 5:37, ora României. 

După cursă, David a vorbit despre strategia diferită pe care a încercat-o, dar și despre duelul cu americanul Caeleb Dressel (24 de ani), deținătorul mai multor medalii mondiale și dublu campion olimpic.

David Popovici, după calificarea în finala olimpică la 100m liber: „Am vrut să-l sperii pe Caeleb Dressel

„Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.

Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r- pe Caleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul”, a spus Popovici pentru TVR 1.

Universitățile americane îi dau târcoale lui David Popovici

 Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici a făcut să tresară o mulțime de universități americane, care vor deja să și-l treacă în portofoliu pe băiatul care e noua senzație mondială a natației. 

„Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei", spune Adrian Rădulescu. 

David n-a simțit nevoia ca în echipa lui să existe și un psiholog. A considerat că nu e cazul acum să comunice pe partea asta
 - Adrian Rădulescu

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.