Liga 1

Rapid refuză să joace pe „Arcul de Triumf” + Mesaj transmis de Cristi Săpunaru: „Suporterii, pe care-i iubesc, trebuie să știe asta!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 28 iulie 2021

Cristian Săpunaru s-a întors la Rapid după ultima sa experiență din Turcia.

Fundașul de 37 de ani a dezvăluit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” că nu l-au interesat bani atunci când a decis în România, dar că e dezamăgit că Rapid nu poate juca în acest moment pe Giulești. 

Vorbește deschis despre ofertele de la Dinamo și FCSB pe care le-a primit în carieră, îl laudă pe patronul Angelescu și le taie elanul suporterilor anunțând clar obiectivul echipei.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cristi, a surprins pe toată lumea decizia ta de a reveni acasă...

- S-a întors Rapidul în Liga 1 și trebuia să mă întorc! Am semnat pe 2 ani, dacă mă mai țin balamalele. Mă întorceam chiar dacă echipa nu promova, pentru că discutasem deja cu soția. Mai aveam un an de contract la Kayserispor, dar mi-a convenit să plec.

- Și ați început foarte bine.

- Obiectivul este sută la sută rămânerea în prima ligă. Nu poți să vii din Liga 2 să zici că te bați la campionat sau la play-off. Tu trebuie să te salvezi, să-ți faci o echipă ca să poți să ataci play-off-ul. Indiferent cât de mulți suporteri avem și cât de iubită este echipa, e imposibil să facă asta. Și cred că suporterii sunt de aceeași părere cu mine. Că e posibil să câștigăm mai multe meciuri și să stăm mai sus, asta va fi doar o întâmplare.

- Două meciuri cu o galerie numeroasă.

- Dacă nu existau restricții, cred că aveam stadionul plin mereu. Giuleștiul avea 19.000 de locuri, de ce l-am făcut de 14.000? N-am înțeles asta...

>

- Voi vă antrenați la Buftea și jucați pe Arena Națională. Pe Giulești când?

- Stadionul trebuia să fie gata pentru Euro 2020, suntem în 2021, urmează să fie gata în 2022...

- N-are încă avizele necesare.

- Ni le dă domnul Arafat.

Cristi Săpunaru: „Arcul de Triumf e prea mic pentru Rapid”

- Pe Arcul de Triumf...

- Pentru Rapid e prea mic. Nu e pentru suporterii Rapidului!

- Ai 37 de ani, iar patronul tău, Angelescu, e mai mic.

- Nu contează. E vorba de respect. E cel care se chinuie să aducă bani, să plătească jucătorii, să plătească angajații ca Rapidul să rămână în prima ligă. Angelescu este un om extraordinar, care a luat echipa din Liga 4 și acum e în prima ligă. Cu eforturi financiare. Țin minte să s-a spus la un moment dat că exista buget de 3 milioane de euro. Nu știu dacă ăsta a fost bugetul, dar echipa este în prima ligă. Cine poate să-l conteste? Oricum, singurul om care a câștigat din fotbal este Gigi Becali.

- Chiar n-ai avut oferte de la FCSB, de la Dinamo?

- Au fost propuneri, dar nu mă interesează. De la Dinamo, când a fost nea Ando antrenor. Am avut o relație foarte bună cu dânsul la Rapid, dar l-am refuzat politicos. Nu pot! N-am ce să caut eu la Dinamo și la Steaua. Iar prima ofertă, când a fost celebrul transfer al meu și-al lui Griffiths, de la FC Național. Oferta era pentru el, dar domnul Iacob a zis să plecăm împreună, și-a venit oferta de la Steaua. Nu sunt de interes pentru mine aceste oferte.

- Rapidiștii, în general, au avut multe de pierdut în carieră că n-au ales ofertele rivalelor.

- Probabil. Eu, Șumudică, Pancu, Stanciu, Niculae. Dar...

- Acum n-ai pierdut financiar că ai revenit din Turcia la Rapid?

- N-am pierdut nimic financiar. M-am întors acasă, lângă familie, lângă suporterii pe care-i iubesc. Nu sunt numai banii în viața asta care m-ar face fericit. Când plecăm, nu plecăm cu bani la noi... Un costum să fie frumos!

URMĂREȘTE AICI TOT INTERVIUL CU CRISTI SĂPUNARU

>

CITEȘTE ȘI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.