Conference League

De aici pleacă Reghecampf! 5 probleme + 4 aspecte pozitive înainte de duelul cu Laci

Laurențiu Reghecampf

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 28 iulie 2021

CSU Craiova se află înaintea unui retur complicat cu Laci. Noul antrenor al Universității, Laurențiu Reghecampf, are 5 motive pentru care să-și facă griji, dar Gazeta a găsit și patru aspecte ”pro”.

Marți, la prezentarea sa oficială în Bănie, Laurențiu Reghecampf a lăsat senzația unui om obosit și foarte stresat. Preocupat aproape exclusiv de returul cu Laci și prea puțin dispus să satisfacă alte curiozități ale jurnaliștilor prezenți în sala de conferințe a stadionului "Ion Oblemenco". 

A admis că "ar fi o mare rușine să ratăm calificarea, nu un dezastru, dar, clar, o bilă neagră". Și a insistat că are numai două zile la dispoziție și că, după două eșecuri consecutive, 0-1 în prima manșă și 1-4 cu FCSB, nu poate mai mult decât să lucreze "la mentalul jucătorilor. O să facem tot ce putem ca să câștigăm". 

"Tot ce putem", în condițiile date. Care, incluzând și rezultatul primei manșe, 0-1, nu sunt prea încurajatoare: 

1. Moralul jucătorilor este la cote scăzute, cum a recunoscut și secundul Dragoș Bon, duminică seara, la finalul meciului cu FCSB (1-4). 

2. Trei titulari din prima manșă au probleme de sănătate. Ivan și Conte, rupturi musculare, vor lipsi o lună. Cel puțin. Iar Baiaram e incert, cu dureri la gleznă, după o entorsă suferită cu FC Argeș. 

3. Cicâldău, titular și el în meciul din Albania, a fost transferat între timp la Galatasaray. Reghe a și punctat la prezentarea sa: "S-a vândut un jucător important, conducerea încearcă să acopere golul". Însă cu Laci, el va trebui să se descurce cu ce are la dispoziție

4. Echipa vine după 5 goluri încasate, absolut toate din acțiune! Unul cu Laci, patru de la FCSB. E lider la acest capitol în Liga 1, într-o ierarhie alcătuită de InStat. 

5. În ierarhiile indexului InStat pe posturi, Universitatea lipsește de pe primul loc pe 10 poziții. 

Gazeta a găsit și câteva aspecte pozitive: 

1. Dintre clasamentele menționate, Craiova îl domină pe al fundașilor-dreapta, cu Antoine Conte și Ștefan Vlădoiu lideri (index 258). Vlădoiu e disponibil pentru duelul cu Laci.

2. Individual, Nistor e primul la "pase": 124 reușite, din 145 (86%) 

3. Iar echipa e prima din Liga 1 la posesie (58%), la pase reușite (86%) și la dueluri câștigate (59%).

4. Și încă ceva. De la Dinamo, scoasă din Cupa Cupelor de 17 Nëntori Tirana, în 1986 (0-1, 1-2), nicio echipă românească n-a mai fost eliminată din cupele europene de una albaneză. De atunci au mai avut loc 6 dueluri, toate tranșate în favoarea lor de cluburile noastre.

83,6 la sutăe procentajul de reușită al formațiilor românești în disputele cu cele albaneze, conform site-ului "uefascupstatistics"

10victorii, un egal și 4 eșecuri au înregistrat echipele noastre contra celor albaneze în Europa. Golaveraj: 25-10

1990/'91este sezonul în care singura echipă de atunci a Craiovei, Universitatea, a jucat împotriva uneia din Albania, în Cupa UEFA: de două ori 1-0 cu Partizani Tirana

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.