Conference League

Mironică, gafe uluitoare în direct: „Trebuie să-mi cer scuze”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 iulie 2021

FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy din Conference League, 1-0 în tur, 1-2 în manșa secundă (3-5 la lovituri de departajare). Meciul a fost transmis în direct de Pro X, iar comentatori au fost Mihai Mironică și Alexandru Rădulescu.

  • Karagandy e pe locul 11 în campionatul intern, după 19 etape, cu 19 puncte. Șahtior e cotată de site-ul Transfermarkt la 6,85 milioane de euro. În comparație, FCSB valorează 32,8 milioane de euro, de 5 ori mai mult decât adversara din Kazahstan.

Pe parcursul celei de-a doua reprize, Mironică a comis două gafe de proporții. Mai întâi, după ce Florinel Coman a marcat golul de 1-1, a spus că "știm sigur acum că nu mai putem avea prelungiri". Imediat, colegul său de comentariu l-a atenționat că se poate ajunge în prelungiri, întrucât golul înscris în deplasare nu mai are valoare dublă. 

Apoi, după ce Tattibaiev a înscris pentru 2-1, Mironică, cel mai vechi comentator al Pro TV-ului, a exclamat: "Tattibaiev marchează golul calificării pentru Șahtior Karagandî". După câteva secunde a revenit: "Trebuie să-mi cer scuze, nu e golul calificării, se va intra în prelungiri. E din cauza reflexului cu vechea regulă a golului din deplasare". 

Chiar și pe regula cupelor europene de până în acest sezon, după golul marcat de Tattibaiev nu s-ar fi calificat Șahtior, ci FCSB! Din această vară, UEFA a decis să renunțe la avantajul golului înscris pe teren străin.

FCSB, eliminată din Conference League! Rușine istorică

Din 2003, de când Gigi Becali este patron la FCSB, echipa nu a mai fost niciodată eliminată după primul tur preliminar în care a evoluat într-o ediție a cupelor europene. În urma acestei eliminări cu Karagandy, roș-albaștrii mai bifează un record negativ. Au ajuns la 4 sezoane consecutive fără calificare în grupele unei competiții europene.

Nicio echipă din Liga 1 nu a fost eliminată până acum de o formație kazahă. Întâlnirile, toate în preliminariile cupelor europene, au fost tranșate de formațiile noastre:

  • 2014/16, UCL: Aktobe - FCSB 2-2, 1-2
  • 2019/20, UCL: Astana - CFR 1-0, 1-3
  • 2020/21, UEL: Ordabasy - FC Botoșani 1-2
  • 2021/22, Conference: FCSB - Șahtior Karagandy 1-0, 1-2 (3-5 la lovituri de departajare)

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.