Conference League

Cea mai mare umilință în Europa din istoria FCSB-ului! 4 ani fără grupe + A doua eliminare la penalty-uri!

FCSB a fost eliminată rușinos din Conference League.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 29 iulie 2021

FCSB a fost eliminată de Șahtior Karagandy din Conference League, 1-0 în tur, 1-2 în manșa secundă (3-5 la lovituri de departajare).

  • Karagandy e pe locul 11 în campionatul intern, după 19 etape, cu 19 puncte. Șahtior e cotată de site-ul Transfermarkt la 6,85 milioane de euro. În comparație, FCSB valorează 32,8 milioane de euro, de 5 ori mai mult decât adversara din Kazahstan.

În istoria de 18 ani, de participare pe continent, FCSB nu s-a întâlnit niciodată cu o umilință atât de mare precum cea de acum: să fie eliminată de o echipă dintr-un campionat submediocru, care e aproape să retrogradeze din prima ligă. 

Într-o dublă manșă, clubul lui Becali a pierdut foarte puține calificări în fața unor echipe ce nu sunt din campionatele de top ale continentului. 

Una dintre aceste situații a fost anul trecut, când Slovan Liberec a eliminat-o pe FCSB, însă Tănase și compania au avut absențe multe din cauza coronavirusului. În rest, FCSB a cedat împotriva unor echipe gen Rapid Viena, Partizan Belgrad, Guimaraes, în afara celor din campionate precum Italia, Spania, Olanda, Anglia, Germania, Portugalia.

Patru ani consecutivi fără grupe pentru FCSB

Eliminarea de azi înseamnă încă un sezon fără prezență în grupele cupelor europene. Este al 4-lea an la rând în care FCSB bifează această imensă contraperformanță, una fără egal în istoria clubului patronat de Gigi Becali. Din 2004, când s-a introdus sistemul cu grupe și în Cupa UEFA, și până în 2014 inclusiv, deci 11 ani la rând, roș-albaștrii au fost mereu în faza grupelor.

FCSB, eliminările din ultimii 4 ani

AnAdversarFaza Competiției
2018Rapid Vienaplay-off Europa League
2019Guimaraesplay-off Europa League
2020Slovan Liberecturul 3 Europa League
2021Șahtior Karagandyturul 2 Conference League

A doua eliminare la penalty-uri!

FCSB a pierdut în urma loviturilor de departajare pentru a doua oară. Precedenta situație a avut loc în august 2014, când Ludogoreț a eliminat-o în barajul pentru accesul în grupele Champions League. În rest, în nu mai puțin de 4 rânduri, FCSB a profitat de loteria penalty-urilor. 

Prima dată a fost cu Valencia, în primăvara lui 2005, când s-a jucat în "16-imile" Cupei UEFA. Apoi, în vara lui 2010, împotriva lui Grasshoppers Zurich, în play-off-ul Europa League. A urmat o calificare fantastică, în "optimile" UEL, în fața marelui Ajax, în februarie 2013, pentru ca anul trecut, în turul 2 din aceeași competiție, FCSB să treacă de Backa Topola.

Citiți alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.