Jocurile Olimpice

Djokovic pierde medalia de bronz la Jocurile Olimpice! Sârbul a avut o criză de nervi și a aruncat racheta spre tribună

+14 Foto
Novak Djokovic, învins de Pablo Carreno-Busta la Jocurile Olimpice // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 31 July 2021

Spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, 11 ATP) a câștigat medalia de bronz la tenis masculin, în proba de simplu, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-7(6), 6-3.

După ce a ratat șansa de a face Golden Slam (câștigarea tuturor celor patru turnee de Grand Slam și a medaliei de aur la Jocurile Olimpice), fiind învins în semifinale de Alexander Zverev, Djokovic a pierdut și finala mică, ratând șansa de a câștiga medalia de bronz, cum s-a întâmplat în 2008.

Novak Djokovic, învins de Pablo Carreno-Busta la Jocurile Olimpice

Nole pornea cu prima șansă la victorie, însă ibericul a prestat un joc deosebit. Carreno-Busta a câștigat primul set, 6-4, după ce a făcut un break rapid, la 2-2, și s-a menținut în față până la final.

În setul secund, cei doi jucători au mers cap la cap, câștigându-și fiecare serviciul. Setul a ajuns în tie-break, acolo unde Nole a jucat mai bine și a câștigat la 6.

În decisiv, Carreno-Busta a zburdat pe teren. A condus cu 3-0 și s-a menținut în avantaj. Ibericul a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a închide partida și a câștiga medalia de bronz.

VIDEO Novak Djokovic, criză de nervi în finala de la Jocurile Olimpice

La fel ca în meciul cu Zverev, și acum Djokovic a avut o ieșire nervoasă. 

În startul setului decisiv, la 0-0 și 40-40, Djokovic s-a enervat după ce a pierdut un punct și a aruncat racheta spre tribună. Din fericire, în acel loc nu se afla nimeni.

Djokovic s-a retras de la dublu mixt

Jurnalistul Jose Morgado a scris pe contul de Twitter, imediat după ce Djokovic a pierdut, că aceasta s-a retras de la dublut mixt.

Novak Djokovic și Nina Stojanovic urmau să joace în finala mică la dublu mixt, dar partida nu va mai avea loc. Astfel, Ashleigh Barty și John Peers vor primi medalia.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.