Jocurile Olimpice

Primul transgender care ia startul la Jocurile Olimpice » Când va intra în concurs

+19 Foto
Laurel Hubbard // FOTO: Imago

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 31 iulie 2021

Halterofila neo-zeelandeză Laurel Hubbard a concurat până în 2013 ca bărbat. Și-a schimbat sexul și acum o va face ca femeie la categoria plus 87 de kilograme la Jocurile Olimpice.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite cele mai noi informații de la Jocurile Olimpice

Laurel Hubbard (43 de ani) a fost fotografiată sâmbătă dimineață încălzindu-se sub ochii atenți ai antrenorilor ei în sala de antrenament destinată halterofililor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Neo-zeelandeza a stârnit vii controverse prin participarea ei în concursul feminin.

Născută ca bărbat, și-a schimbat sexul la 30 de ani și a început să concureze ca femeie. A devenit prima halterofilă din Noua Zeelandă care a urcat pe podium la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA), câștigând medalii de argint la total și la smuls la catefgoria plus 90 de kilograme.

Halterofila belgiană Anna Vanbellinghen a declarat că acceptarea neo-zeelandezei în concursul feminin a fost o „glumă proastă". În schimb, conform Daily Mail, Laurel Hubbard a mulțumit Comitetului Internațional Olimpic pentru decizie. Ea a descris jocurile drept „o sărbătoare globală a speranțelor, idealurilor și valorilor noastre".

Hubbard nu a vorbit cu mass-media de când s-a confirmat locul ei în echipa din Noua Zeelandă, dar a fost citită vineri într-o declarație în numele ei la un briefing al CIO privind includerea. sa pe lista sportivelor de la +87 kilograme.

Concursul de haltere la această categorie va avea loc pe 2 august, dar concurentelor neo-zeelandezei nu li se pare normal primirea unei femei care a fost bărbat, mai ales la un sport de forță!

VIDEO Interviu cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar

>

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.