Stranieri

Fostul antrenor de la FCSB și Dinamo, contrariat de transferul lui Cicâldău la Galatasaray: „Șocant! Unii impresari din România sunt ca Dracula” + „Băiatul are două dezavantaje”

Alexandru Cicâldău, Galatasaray // foto: Facebook @ Galatasaray

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 31 July 2021

Turcul Yuksel Yesilova (49 de ani), fost „secund” la FCSB, Dinamo și Rapid, în prezent preparator fizic la FC Buzău, a analizat transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray.

Alexandru Cicâldău, până de curând cel mai valoros jucător din Liga 1, a fost transferat de Galatasaray în schimbul a 6,5 milioane de euro. Suma de transfer a provocat discuții în contradictoriu, unii oameni de fotbal considerând-o potrivită, alții exagerată.

„Turcia, alegerea greșită pentru Cicâldău”

În a doua categorie se încadrează și Yuksel Yesilova, turcul stabilit în România de mai mulți ani. Într-un interviu acordat publicației Hurriyet, Yesilova a spus despre Cicâldău că „este bun, talentat, dar suma de bani este incredibilă! Este un jucător pe care-l știu bine de la Academia lui Hagi. 

Este inteligent, dar Turcia este alegerea greșită pentru el. Va fi dificil să aibă succes întrucât în Turcia se joacă tare, cu presing intens. Băiatul are două dezavantaje: unul, este lent, iar celălalt, faptul că încearcă să iasă cu mingea la picior în stilul Hagi, unul elegant. În Turcia jucătorii nu permit asta!”.

Apoi a trecut la suma de transfer, moment în care a izbucnit: „Jur, toți de aici au fost șocați de sumă, eu de asemenea! Poți cumpăra 3-4 jucători ca el cu jumătate din suma asta. Cred că există o anomalie în afacerea asta”.

Transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray, pus la îndoială

Și continuă cu impresarii. Mutarea lui Cicâldău a fost intermediată de frații Becali.

„Îmi iubesc țara, steagul, și sunt îngrijorat că echipele noastre vor cădea în mâinile impresarilor. Știu câțiva impresari din România bine, iar ei cunosc fotbalul din Turcia bine. Îi asemăn cu Vlad, vampirul Dracula. Nu vreau să sugă sângele cluburilor noastre, așa cum s-a întâmplat cu multe transferuri în trecut. 

Așa cum spuneam, băiatul ăsta este talentat, un jucător inteligent, mulți jucători de vârsta lui au dispărut înainte de a-și atinge potențialul maxim, din cauza faptului că au ales țara și echipa greșite. Sper să nu fie cazul cu el”.

Citește mai multe știri despre Galatasaray:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.