Jocurile Olimpice

Alexander Zverev, campion olimpic după victoria din finala cu Khachanov

Alexander Zverev este noul campion olimpic la proba de simplu la tenis masculin Foto:GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 01 august 2021

Alxander Zverev (24 de ani) a câștigat aurul olimpic la tenis după victoria din finala cu Karen Khachanov (25 de ani). Germanul s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-1.

În finala de la Jocurile Olimpice, Alexander Zverev s-a impus de o manieră categorică împotriva rusului Khachanov, 6-3, 6-1, într-o partidă care a durat o oră și 20 de minute.

Alexander Zverev a câștigat primul set, cu scorul de 6-3, după ce germanul a reușit să facă break la 2-1 și nu a mai cedat conducerea până la final.

În setul 2, Zverev a făcut recital, distanțându-se repede la 5-0 la game-uri. Acesta s-a impus în cele din urmă cu 6-1 în 37 de minute și a devenit campion olimpic, bifând cea mai importantă performanță a carierei.

Cei doi jucători se mai întâlniseră de patru ori în carieră, scorul fiind egal, 2-2. Khachanov avea avantajul ultimelor două meciuri directe și conducea cu 2-1 la disputele pe hard, suprafață pe care s-a jucat și la Tokyo.

Carreno-Busta a câștigat bronzul

Spaniolul Pablo Carreno-Busta (30 de ani, 11 ATP) a câștigat medalia de bronz la tenis masculin, în proba de simplu, după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-7(6), 6-3.

Citește alte știri despre Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.