Stranieri

Mircea Lucescu, în atenția naționalei care a impresionat la EURO 2020: „Am auzit că se vorbește de el”

+30 Foto
Mircea Lucescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 02 august 2021

Andriy Shevchenko a părăsit naționala Ucrainei, deși a avut un parcurs spectaculos la EURO 2020, iar Mircea Lucescu este văzut ca un posibil înlocuitor.

Ajunsă în sferturile EURO 2020, Ucraina a rămas fără selecționer, după ce Shevchenko și-a anunțat plecarea, iar federația ucraineană caută cea mai bună variantă pentru a-l înlocui pe fostul Balon de Aur.

Mircea Lucescu, văzut cea mai bună variantă pentru Ucraina

Ivan Getsko, fost internațional, spune că are informații că Mircea Lucescu ar fi dorit pe banca Ucrainei.

„În ceea ce mă privește, aș vrea să-l văd pe Serghei Rebrov în acest rol. Dar el are contract cu o echipă nouă și e greu de realizat. 

Am auzit că se vorbește de Mircea Lucescu. Cu toate acestea, nu cred că Dinamo Kiev se va despărți de el așa ușor. Și nu știu dacă un antrenor străin ne va ajuta imediat. Nu am avut un start bun în calificări”, a spus Ivan Getsko, citat de site-ul zbirna.24tv.ua.

Mircea Lucescu (75 de ani) a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara lui 2020, iar în primul sezon a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa și a calificat echipa în grupele Champions League.

De-a lungul carierei, Il Luce a mai fost selecționer de două ori, pregătind naționalele României și Turciei. A mai fost antrenor la Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit.

Presa ucraineană a înaintat ca favorită varianta Rebrov, 47 de ani, fost internațional cu 15 goluri în 75 de meciuri și secundul naționalei în 2010-2011. Acesta le-a cerut avocaților să vadă cum poate rezilia contractul cu Al Ain. Dacă nu va reuși, pe listă se mai află și Miron Markevici, 70 de ani, ultima dată la Dnipro, în 2016.

VIDEO Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.