Liga 1

Mutu avea dreptate! » Ce arată raportul InStat după etapa a 3-a a Ligii 1 + Echipa ideală a rundei

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 03 august 2021

Dinamo – Clinceni 3-1 a fost ultimul meci al etapei a treia din Liga 1, rundă care a produs o serie de rezultate neașteptate.

După ce a marcat două goluri pentru „câini”, Deian Sorescu a avut cel mai mare indice InStat din toată etapa, 344, fiind urmat de Desley Ubbink, mijlocașul celor de la UTA (307).

Deian Sorescu a impresionat în această rundă. Pe lângă cele două goluri, căpitanul lui Dinamo este jucătorul care a tras cele mai multe șuturi pe poartă (4) și are cel mai bun procentaj al ocaziilor transformate în gol: 2 din 2.

Top 5 cei mai buni jucător ai etapei a 3-a din Liga 1:  

  1. Deian Sorescu – 344
  2. Desley Ubbink – 307
  3. Patricio Matricardi – 297
  4. Gustavo Vagenin – 292
  5. Ahmed Bani – 289

Olimpiu Moruțan, detronat la driblinguri

Olimpiu Moruțan, mijlocașul pe care Becali a încercat să-l dea la Galatasaray, a fost detronat din topul jucătorilor cu cele mai multe driblinguri.

Alexi Pitu, mijlocașul de 19 ani al Farului, a fost jucătorul cu cele mai multe astfel de procedee în runda a 3-a, reușind 7 driblinguri contra Rapidului, din 9 încercate. 

Echipa etapei a 3-a în Liga 1, realizată pe baza indicilor InStat: 

Ducan (Mioveni, 261) – Cr. Manea (CFR Cluj, 283), Matricardi (Gaz Metan, 297), Screciu (CSU Craiova, 288), Camora (CFR Cluj, 279) – Albu (Rapid, 277), Rață (Voluntari, 265) – Cioiu (Academica, 258), Ubbink (UTA, 307), Sorescu (Dinamo, 344) – Ad. Bălan (Rapid, 246)

CSU Craiova și FCU Craiova, cele mai ofensive echipe

Deși au pierdut în aceste etape, CSU Craiova (1-2 cu FC Botoșani) și FCU Craiova (1-2 cu FC Voluntari) au fost cele mai ofensive echipe ale rundei.

Formația lui Reghecampf a avut cele mai multe ocazii (10) și cele mai multe șuturi expediate (17).

Echipa lui Mutu a stat cel mai bine la parametrul care conține toate tipurile de pase, dueluri, intercepții, conduceri de minge, preluări nereușite, la fel ca șuturi pe cadrul porții, șuturi respinse și goluri primite. FCU Craiova are cel mai bun indice: 994.

De asemenea, FCU Craiova este echipa cu cele mai multe pase (672) și cel mai mare procent de pase reușite (88%). Stă cel mai bine și la viteza paselor precise, 17, (n.r.- reprezintă numărul de pase precise reușit într-un minut de posesie) peste media sezonului (16,6).

Puțină frustrare există. Câteodată nu înțeleg fotbalul. În seara asta am condus jocul de la un capăt la celălalt, am dominat, dar am pierdut. Ce să spun? Sunt mulțumit de băieți, de felul în care au jucat, în care au luptat
-Adrian Mutu

82 de mingia pierdut FCSB în propria jumătate, cele mai multe

Cifrele InStat ale etapei a 3-a din Liga 1: 

  • Cel mai bun index: CFR Cluj (239)
  • Cele mai multe ocazii: CS Universitatea Craiova (10)
  • Cele mai multe mingi recuperate: Dinamo (59)
  • Cele mai multe pase: FCU Craiova (672/ 589 reușite)
  • Cele mai multe driblinguri: FCSB (43 / 24 reușite)

VIDEO Iuliu Mureșan, după a doua victorie a lui Dinamo în 3 etape: „Am trăit meciul ca atunci când eram la CFR Cluj”

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.