Jocurile Olimpice

3 minute amintire de la Tokyo » Andreea Ana a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice

Lupătoarea Andreea Ana (53 kg) a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice // FOTO: AFP

Articol de Marian Ursescu  —  joi, 05 august 2021

Lupătoarea Andreea Ana (53 kg) a rezistat mai puțin de o repriză pe saltea la Jocurile Olimpice. A fost învinsă prin inferioritate de belarusa Vanesa Kaladzinskaya, fostă dublă campioană mondială.

  • Echipa de jurnaliști GSP din Japonia, formată din Marian Ursescu, Justin Gafiuc și Raed Krishan (foto), transmite știri de ultimă oră

La 20 de ani, Andreea Ana a fost copleșită de emoții atunci când a intrat pe salteaua de concurs la Makuhari Messe, din Tokyo. 

Puștoaica blondă a întâlnit-o în primul tur la categoria 57 de kilograme pe bielorusa Vanesa Kaladzinskaya (28 de ani). Un nume greu în luptele mondiale, dublă campioană a lumii (2012 și 2017), prima dată la 48 kg, a doua oară la 53 kg. 

Kaladzinskaya este și dublă campioană europeană, în 2017 și 2020!

VIDEO Lupta Andreei Ana cu Vanesa Kaladzinskay

Andreea Ana nu a avut nicio șansă. Intimidată de valoarea adversarei, s-a lăsat dominată și punctele s-au strâns rapid în dreptul belarusei. 

Nici nu se terminase prima repriză, când arbitrul de saltea a oprit meciul. Se strânseseră deja 10 puncte în dreptul adversarei.

„A fost un meci greu, încărcat cu foarte multe emoții. Din păcate am pierdut. Nu mai luptasem cu ea, m-a surprins cu niște atacuri. E clar mai puternică decât mine! Experiența ei s-a cunoscut", spune Andreea. 

Antrenorul Nikolay Stoyanov o așteaptă. 

„Participarea la Jocurile Olimpice rămâne cea mai frumoasă experiență pe care am putut să o am ca sportiv. Am multe de învățat, nu doar din aceste trei minute petrecute pe saltea. Am văzut alte meciuri la un nivel foarte înalt, am văzut ce înseamnă o ediție de Jocuri Olimpice", adaugă Ana.

„Calificarea a fost o mare realizare!"

Știe ce are de făcut pe viitor. La 20 de ani, în lupte, nu prea poți face performanță. 

„E nevoie de multă muncă, sunt convinsă de asta. Mi-am dorit să lupt, să dau tot ce am mai bun. Obiectivul a fost să intru pe saltea și atunci când ies, să fiu mulțumită și împăcată cu gândul că am dat totul. A fost de departe cel mai tare concurs la care am participat", a subliniat Andreea.

„Calificarea în sine la Jocurile Olimpice cred că a fost o realizare. Sunt primii 16 cei mai buni luptători din toată lumea aici. Plus că au rămas mulți și acasă. Nu e puțin lucru", încheie tânăra de 20 de ani.

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.