Liga 2

Csikszereda, comunicat dur după derapajele xenofobe din Ghencea: „Șocant ce au făcut ultrașii clubului sponsorizat și din banii noștri”

Csikszereda cere sancțiuni după scandările xenofobe ale fanilor steliști, din timpul meciului de miercuri, câștigat de bucureșteni cu 1-0.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 06 august 2021

Csikszereda cere sancțiuni după scandările xenofobe ale fanilor steliști, din timpul meciului de miercuri, câștigat de bucureșteni cu 1-0. 

Suporterii celor de la CSA Steaua au avut un comportament deplasat la adresa rivalilor din prima rundă a ligii secunde. Printr-un comunicat extrem de dur, Csikszereda condamnă scandările cu tentă xenofobă și cere sancțiuni. 

Csikszereda, comunicat dur la adresa Stelei

„FK Csikszereda a asistat la un eveniment care amintește de cea mai întunecată perioadă a pseudo-democrației românești în meciul de Liga 2 împotriva echipei Steaua București, în seara de 4 august 2021. 

Cei aproximativ 2.500 de ultrași ai echipei profesioniste de fotbal aparținând Ministerului Apărării, care funcționează într-un mod fără precedent în Uniunea Europeană din fonduri publice, adică și cu contribuția cetățenilor vorbitori de limbă maghiară, au încercat intimidarea echipei FK Csikszereda. 

Șocant este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze spectacolul rușinos fără obstacole, cu sprijinul și ajutorul puternic al clubului de stat, care nu a făcut niciun gest pentru a-l opri.

Clubul nostru condamnă cele întâmplate la meciul Steaua - FK Csikszereda și solicită organelor de stat responsabile, în special parlamentarilor Uniunii Democrate Maghiare din România, să prevină acte similare îndreptate împotriva cumunității maghiare, să folosească toate instrumentele legale pentru a întreprinde acțiuni ferme împotriva tuturor formelor de insultă aduse comunității noastre. 

În același timp, aceștia ar trebui să se asigure că persoanele și oficialii care sprijină financiar, permit și tolerează acțiunile fanilor o să fie trase la răspundere”, au transmis cei de la Csikszereda, printr-un comunicat de presă. 

Scandări anti-maghiare la Steaua - Csikszereda

Suporterii au aprins torțe și petarde încă din primele minute ale partidei. Crainicul arenei le-a cerut în repetate rânduri să înceteze, dar fără succes. În minutul 4, arbitrul a întrerupt meciul timp de câteva secunde, din cauza vizibilității scăzute.

Odată terminat arsenalul pirotehnic, ultrașii au comis un derapaj și mai grav. În minutul 21, cântecele anti-maghiare au putut fi auzite clar și pe transmisiunea live. Crainicul stadionului a fost nevoie să intervină din nou, de data asta pe un nou imperativ: „Vă rugăm să încetați cu scandările xenofobe! Clubul ar putea avea de suferit”.

Ce riscă Steaua

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/ xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei.
- Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

VIDEO Marius Lăcătuș, după retragerea numărului 7 de la Steaua: „Nu pot decât să le mulțumesc!”

>

Citește și alte știri despre Steaua - Csikszereda:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.