Liga 2

Uitat de Steaua! Numele imens din istoria clubului, ignorat: „Nu mi-au dat un telefon!”

Stadionul Ghencea, la CSA Steaua - Csikszereda

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  Saturday, 07 August 2021

Nu doar Helmut Duckadam, care i-a criticat pe șefii CSA Steaua fiindcă n-a fost invitat la meciul de miercuri, a fost ignorat de conducerea clubului Armatei. La fel și Liță Dumitru (71 de ani).

Dintre marii foști fotbaliști ai grupării din Ghencea, Liță Dumitru a fost și el ocolit atunci când s-a inaugurat stadionul, în urmă cu o lună. 

Liță Dumitru, uitat de CSA Steaua: „Am fost surprins, dezamăgit”

„Am fost surprins și dezamăgit. Nu mi-a dat nimeni vreun telefon ca să fiu invitat. Mi-aduc aminte că în 1974, când a fost inaugurat vechiul Ghencea, eram foarte bolnav, aveam febră mare, eram în spital, dar chiar și așa, a venit generalul care se ocupa atunci de Steaua și mi-a zis că nu am cum să lipsesc tocmai eu, că lumea vrea să mă vadă. Și am mers să joc în acel amical cu OFK Beograd. 

Acum, poate s-au gândit că fiind în Statele Unite n-aș fi participat, dar dacă m-ar fi invitat aș fi venit pentru a fi și eu prezent la debutul acestui stadion fantastic. Am rămas cu un gust amar”, a declarat Liță la Telekom Sport. 

Dumitru, astăzi în vârstă de 71 de ani, a jucat la Steaua vreme de 8 ani, între 1972 și 1980, perioadă în care a câștigat 4 trofee, dintre care două au fost titluri de campion. A fost declarat în două rânduri cel mai bun fotbalist al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor, în 1973 și 1975, când i-a devansat, printre alții, pe Dobrin, Dumitrache, Iordănescu, Cornel Dinu, Mircea Lucescu.

Liță Dumitru, în 2019, la GSP Live

Helmut Duckadam, supărat pe conducerea Stelei

În urmă cu câteva zile, Helmut Duckadam s-a declarat nemulțumit după ce nu a fost invitat la meciul de debut al Stelei în Liga 2 și încă nu a primit medalia de la inaugurarea stadionului.

„N-am niciun sentiment, sunt puțin bulversat. A trecut o lună de la festivitatea cu 35 de ani de la Sevilla, nici până acum n-am primit medalia. A zis Ogăraru că o să le primim noi. Seriozitatea a rămas la fel ca acum 35 de ani. Am rămas dezamăgit.

Dă-ne, domnule, medalia aia dacă tot ne-ai promis. Cum să mă duc la meci dacă n-am primit invitație? N-am văzut loja foștilor jucători. Multe s-au spus! Nici la inaugurarea n-am stat la lojă, am stat la Tribuna 0. Nu știu cine a fost la lojă”, a spus Duckadam la Digi Sport.

Citește mai multe știri despre Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.