Liga 1

CSU Craiova - FC Voluntari 3-0 » Repriza de aur a sezonului pentru olteni! Cum a rezolvat Reghe jocul + Clasamentul ACUM

+10 Foto
CS Universitatea Craiova a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-0, în runda #4 din Liga 1 FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 09 august 2021

CS Universitatea Craiova a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-0, în runda #4 din Liga 1.

CSU Craiova - FC Voluntari 3-0 » Cronică: O repriză oțet, alta șampanie

Reghe a început cu 6 olteni, șapte la un moment dat, dar victoria au asigurat-o, după pauză, brazilianul Gustavo, Câmpanu și Markovici.

+10 Foto
FOTO: facebook.com/UCVOficial

FOTO: facebook.com/UCVOficial

Gică Craioveanu, directorul de imagine al Universității, povestea într-un interviu acordat recent Gazetei că "în lotul cu care am câștigat ultimul titlu pentru Știința, în 1991, eram mai toți olteni". Se pare că antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a citit și și-a zis să mizeze pe forța și fantezia "made in Oltenia".

Astfel că a titularizat nu mai puțin de 6 juveți get-beget: Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu, practic, toată defensiva, plus Căpățână, tot oltean, dar trecut și pe la Voluntari, și Vali Constantin.

"Reghe" cerne

Și totuși! Atâtea modificări în primul unsprezece - puneți la socoteală și revenirea lui Pigliacelli între buturi - pot să însemne și altceva. Reghe își cerne efectivul. Le acordă tuturor șanse, pentru a ști clar pe mâna cui va merge mai departe și la cine renunță. 

După două înfrângeri și o victorie în campionat, un eșec și o remiză în Conference League, a sosit vremea unei curățenii, chiar și cu riscul unui nou rezultat defavorabil!

Koljici, disperat. Acum, glezna!

Meciul n-a început deloc oltenește pentru amfitrioni. În condițiile unui "11" neomogen, prima ocazie am notat-o abia după un sfert de oră, "capul" lui Găman. 

Iar Koljici a resimțit dureri mari la glezna piciorului drept operat în octombrie trecut și a trebuit să fie înlocuit (25). Ajuns pe bancă, bosniacul și-a luat capul în mâini, disperat că accidentările se țin scai de el.

Pe fani nu-i poți păcăli

Șocul a fost mare în tabăra alb-albastră. Mai nimic nu s-a legat în următoarele minute, ceea ce a dat tonul primelor fluierături din tribune, care s-au înmulțit periculos după bara lui Nemec, la poarta cealaltă. 

Cu trei șuturi spre poarta adversă într-o repriză, Găman, noul intrat Markovici, al 7-lea oltean!, și Gustavo, nici nu putea fi altfel. Pe fanii din Bănie nu-i poți păcăli cu "mărunțiș".

Reghe a adus trei corecturi la pauză, au intrat Câmpanu, Ofosu și Mateiu, iar Craiova a ieșit "furioso" de la cabine. Gustavo l-a pus la treabă imediat pe Neacșu, înlocuitorul lui Râmniceanu, accidentat. Apoi, brazilianul l-a și învins, după o combinație cu Nistor: 1-0. 

O dată descătușați, juveții au plusat imediat, prin Câmpanu, 2-0, și astfel au securizat o victorie vitală pentru ieșirea din criză. Golul lui Markovici, servit de același Câmpanu, a întregit o a doua repriză "șampanie".

6 victorii,o remiză și un eșec au oltenii acasă în duelurile din L1 cu Voluntari

19 goluriare Gustavo în 65 de jocuri bifate pentru U Craiova

Nu-l slăbesc pe Rotaru

Finanțatorul Mihai Rotaru, ce anunțase că vrea să se retragă din club, a fost pus și el sub lupă. De suporteri! "Lasă vrăjeala cu plecarea. Ai promis șampanie, cumpără «sticlele»", i-au scris aceștia pe un banner. Adică, achiziționează jucători noi, dacă tot ai promis "fotbal - șampanie".

6.500de spectatori au asistat la meci

Universitatea Craiova - FC Voluntari 3-0

Universitatea Craiova - FC Voluntari: echipele de start

Față de meciul precedent (1-2 cu FC Botoșani), Reghe a efectuat 5 modificări în primul „11”: au ieșit Lazar, Bălașa, Marius Constantin, Mateiu și Baiaram și i-au înlocuit Pigliacelli, Găman, Screciu, Căpățînă și Nicolae Constantin.

CSU CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu - Nistor, Căpățînă, Vînă - Gustavo, Koljic, N. Constantin
REZERVE: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Mateiu, Cîmpanu, Baiaram, Markovic, Fedele, Ofosu
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FC VOLUNTARI: Rîmniceanu - Ricardinho, Tamaș, Armaș, Briceag - L. Fulop, V. Rață, I. Gheorghe - Al. Ilie, Nemec, Marcelo
REZERVE: Neacșu, C. Costin, Al. Vlad, C. Achim, Tavares, N. Roșu, Merloi, R. Ion, Paraschiv
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: "Ion Oblemenco"
Arbitru: Iulian Călin // A1: Adrian Ghinguleac, A2: Sebastian Gheorghe

Citește mai multe articole din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.