Liga 1

Galeria Farului, scandări xenofobe în meciul cu Sepsi » Reacție în direct + ce riscă clubul lui Hagi

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 09 august 2021

În minutul 18 al meciului Farul - Sepsi, galeria dobrogenilor a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”.

„Nu sunt lucruri pe care să le dorim să le auzim pe arenele noastre. De fapt, nu-și mai au locul în lumea modernă în care trăim. Acum, să se gândească fanii Farului la un singur aspect: cum se simte Arpad Tordai, goalkeeperul care a ținut intactă poarta echipei în ultimele 3 meciuri. El e de etnie maghiară!”, a spus George Dobre, comentator Digi Sport.

Galeria Farului a utilizat expresia reprobabilă și în minutul 31.

Ce riscă Farul:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

JUDEȚELE CU CEL MAI MARE PROCENT AL POPULAȚIEI DE ETNIE MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA

  • Harghita 85,2%
  • Covasna 73,7%
  • Mureș 38,1%
  • Satu Mare 34,6%
  • Bihor 25,3%

LOCALITĂȚI CU POPULAȚIE MAGHIARĂ

  • Tg. Mureș 70.100
  • Cluj 60.300
  • Oradea 57.000
  • Sf. Gheorghe 46.100
  • Satu Mare 45.300
  • Odorheiu Secuiesc 35.400
  • Miercurea Ciuc 34.400

Scandări și mesaje rasiste și la Rapid - Farul

Cei 200 de fani constănțeni prezenți pe Arena Națională la meciul cu Rapid, de pe 30 iulie, au creat mai multe incidente. S-au dat în spectacol încă din primele minute. I-au înjurat pe cei din peluza opusă și au folosit cuvinte rasiste.

„Îi rugăm pe cei din galeria Farului să nu mai folosească un limbaj rasist”, a fost mesajul transmis de crainicul stadionului. Mesajul a fost primit cu fluierături, iar în minutul 35, fanii constănțeni au scos din arsenal un nou banner cu tentă rasistă: „Astăzi pe Arena Națională. Șoc! Eclipsă totală”.

Și de această dată, crainicul a intervenit. Observatorul de joc al partidei dintre Rapid și Farul a fost Cătălin Cursaru, aflat la tribuna oficială a stadionului care și-a notat incidentele din „peluza marină”.

Probleme și la meciul dintre Steaua și Csikszereda

Comisia de Combatere a Violenței în Sport din cadrul MTS s-a autosesizat și analizează incidentele petrecute la meciul dintre Steaua București FK Csikszereda, din prima etapă a Ligii 2, câștigată de CSA cu 1-0. MTS insistă ca FRF, prin Comisia de Disciplină, să se sesizeze asupra derapajelor xenofobe ale ultrașilor bucureșteni - detalii, AICI.

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.