Liga 1

CSU CRAIOVA - FC VOLUNTARI 3-0: corigenții și premianții la examenul cu Reghecampf

Jovan Markovic // FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 10 august 2021

Patru jucători ai oltenilor au dezamăgit deocamdată și tot atâția care au profitat de șansa acordată de noul antrenor, la meciul câștigat cu FC Voluntari, 3-0. 

Laurențiu Reghecampf a surprins la 3-0 cu Voluntari prin alegerile sale pentru primul unsprezece. O jumătate de echipă înlocuită, față de eșecul cu FC Botoșani (1-2), Bălașa în tribună, Lazar retrogradat pe bancă, Pigliacelli din nou între buturi.

Noul antrenor a sacrificat practic prima repriză, pentru a-și testa jucătorii, pentru a ști pe cine va miza mai departe. Unii au „picat" examenul lui Reghe, alți l-au trecut, chiar cu notă mare.

Corigenții

Mihai Căpățână

Oltean din Slatina, mijlocașul ofensiv are foarte puțin de-a face cu fotbalul-șampanie la care visează suporterii. Adus de finanțatorul Mihai Rotaru la solicitarea lui Bergodi, el n-a convins sub niciunul dintre antrenorii care s-au perindat prin Bănie. Și nici luni seară. 

Ionuț Vână

 Mijlocașul de buzunar a fost considerat un câștig la schimbul cu Burlacu și Mamut, făcut de Rotaru și Gigi Becali. Deocamdată e la fel de discret ca și la FCSB. 

David Lazar

Portar de națională, dorit foarte mult de Rotaru la Craiova. Cu Botoșani a greșit, are partea lui de vină la eșecul suferit, iar Reghecampf n-a stat pe gânduri și l-a readus între buturi pe Pigliacelli. 

Mihai Bălașa

Ex-FCSB-istul a ajuns în tribună după un start modest de sezon. Însă Reghe nu l-a "condamnat" încă: "E jucătorul nostru în continuare. Pe poziția respectivă sunt 4 jucători buni, o să vină și Papp. Trebuie să se pregătească mai bine".

Premianții

Vladimir Screciu

 Multă vreme nimic mai mult decât o rezervă, Screciu pare să aibă un viitor cu Reghecampf pe bancă. Când Vlădoiu a acuzat o problemă musculare n-a ezitat să-l mute din centru în flancul drept al apărării. 

George Câmpanu

Cu Voluntari a arătat că poate fi un jucător esențial pentru juveți. Golul său, maniera de care l-a înscris, indică faptul că are potențial. 

Jovan Markovic

 Intrat în locul lui Koljici, atacantul a marcat golul de 3-0 și confirmă, per ansamblu, pasul înainte făcut încă din sezonul trecut, când a fost împrumutat la Clinceni. Antrenorul îi prevede un viitor strălucit: „Are capacitatea de a ajunge la un nivel foarte mare. E genul care face diferența". 

Gustavo

Cu Voluntari la al doilea gol în acest sezon, brazilianul a început să amintească de mijlocașul din primul „mandat" la Craiova (2016 - 2018), când a avut o contribuție decisivă (gol) la câștigarea Cupei, cea din 2018.

333a fost indexul InStat al lui Gustavo în meciul cu Voluntari. Cel mai bun jucător din etapa a 4-a

Markovici mi-a plăcut, e schimbat fizic. N-ai cum să lași un copil de 19-20 de ani cu kilogramele alea. A venit la Craiova, i-au spus și văd că s-a pus pe treabă. A marcat un gol dintr-o poziție foarte complicată. Nu e uşor să dai de acolo. El, fără să se uite, deja ştia unde vrea să dea
- Basarb Panduru, fost internațional, analist TV Telekom Sport

Conducătorii știu foarte bine că atunci când vinzi trebuie să aduci ceva în loc. Dar nu e ușor, sunt costisitori, greu de găsit. Nu vrem să luăm un jucător pentru că așa trebuie. Vrem un plus de valoare
- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova

Citește mai multe știri despre CSU Craiova: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.