Opinii

Pentru ce candidează Ana Maria?

Articol de Remus Răureanu  —  Tuesday, 10 August 2021

A trecut un timp de când Ana Maria Popescu a revenit din Japonia și a râs de stat și de media

Supărată fiindcă ratase medalia de aur, poate și frustrată de apropierea sfârșitului unei cariere, Ana nu a vorbit atunci, în aeroport, în niște condiții obișnuite. A și explicat recent că parcursese un drum de 12 ore înainte să rostească discursul acela. A ținut să precizeze care fusese durata călătoriei ca să demontreze că prestația nu fusese una pregătită, un rol jucat, ci o manifestare a unor preocupări reale.

Supercampioana a vorbit de curând într-o emisiune a playsport.ro, acolo a căutat să prezinte scuze pentru refuzul de a-i întinde mâna ministrului Novak, pe care îl transformase într-un personaj ridicol. Doar că a formulat scuzele ca pe un program electoral: „A fost gestul meu de revoltă. Dar nu mă definește nici ca om, nici ca sportiv. Atunci când mi-a întins mâna am văzut în el sistemul, am văzut ce e mai rău".

Ana Maria Popescu, în celebra conferință de la revenirea de la Jocurile Olimpice (foto: Cristi Preda/GSP)

Ca un politician aflat în opoziție, Ana Maria anunță că e împotriva sistemului și ignoră apartenența ei la Clubul Sportiv al Armatei. Steaua București nu e anti-sistem, CSA e SISTEMUL! Scrimera medaliată vorbește ca un revoluționar racordat la Putere, ca un Ernesto Guevara subvenționat. Ea insistă pentru o revoluție pe banii statului.

Continuarea acestui discurs într-un timp îndelungat nu poate fi întâmplătoare, Popescu chiar se comportă ca și cum s-ar afla într-o campanie electorală și va căpăta, probabil, un rol nou în curând. 

Ce vrea? Un post în Clubul Sportiv al Armatei? Conducerea MTS?

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.