Conference League

Șahtior Karagandy, echipa care a scos FCSB din Europa, la un pas de grupele Conference League!

FCSB - Șahtior Karagandy // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 10 august 2021

Șahtior Karagandy, echipa kazahă care a eliminat-o pe FCSB în turul 2 preliminar din Conference League, s-a calificat în play-off-ul competiției după ce a învins-o pe Kolos Kovalivka la loviturile de departajare, 3-1 după 0-0 în timpul regulamentar. 

În turul 3 preliminar al competiției, Șahtior Karagandy locul 11 în campionatul din Kazahstan, a dat peste Kolos Kovalivka, echipă care a încheiat sezonul trecut din Ucraina pe locul 4.

Șahtior Karagandy, în play-off-ul Conference League. Victorie la penalty-uri cu Kolos Kovalivka 

Rezultatul din tur, 0-0 la Kovalivka, s-a înregistrat și la returul de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului. Rezultatul alb s-a menținut și pe parcursul celor două reprize de prelungire, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare.

Acolo, jucătorii lui Șahtior au fost mai inspirați decât oponenții, așa cum s-a întâmplat și în meciul retur cu FCSB, decis tot la punctul cu var. De la Șahtior au punctat toți cei 3 executanți (Rustemovic, Bukorac, Graf), de la Kolos au ratat 3 jucători (Nuriev, Churko, Pavlovets). Doar Chornomorets a transformat.

Pe parcursul celor 120 de minute, Șahtior a fost mai periculoasă, cu 3 șuturi pe poartă, față de unul singur în dreptul adversarilor.

În play-off-ul Conference League, Șahtior Karagandy va da peste câștigătoarea duelului dintre Maccabi Tel Aviv și Spartak Trnava, echipa care a eliminat-o pe Sepsi OSK. În tur, scorul a fost 0-0.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.