Tenis

Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

+8 Foto
Simona Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 august 2021

Simona Halep (29 de ani, 13 WTA) a fost eliminată în turul secund al turneului de la Montreal, învinsă în trei seturi de americanca Danielle Rose Collins (27 de ani, 28 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6. 

La fix trei luni de la ultima apariție într-o competiție, Simona Halep a revenit pe teren în această dimineață, la turneul pe care îl câștigase de două ori în trecut. Halep a luat primul set, a condus de două ori în decisiv, însă lipsa meciurilor și-a spus cuvântul: adversara sa, cu o serie remarcabilă la activ, a întors soarta partidei și s-a impus cu 6-4. 

Sunt, totuși, semne îmbucurătoare pentru Simona: în două ore și 47 de minute de joc, nu a părut deloc să se confrunte cu probleme fizice.

Simona Halep, înfrângere la prima apariție după 3 luni, într-o bătălie aprigă cu Danielle Rose Collins

La primul meci după trei luni, pauză cauzată de o ruptură musculară survenită pe 12 mai, Halep a avut o misiune extrem de complicată, ea înfruntând o jucătoare aflată pe val. La ora meciului, Danielle Rose Collins avea 11 victorii consecutive în circuit și un imens capital de încredere, americanca impunându-se în ultimele săptămâni turneele de la Palermo (zgură, în finală chiar împotriva Gabrielei Ruse) și San Jose (hard).

+8 Foto
Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
  • Imagini din meciul Simona Halep - Danielle Rose Collins / foto: Imago Images
Statisticile meciului, conform SofaScore

Trei luni de la pauză, făcute uitate de Simona Halep în primul set

Absentă din circuit la ultimele competiții importante, Simona a revenit cu multă încredere pe teren. Iar primul set a adus în multe momente aminte de vechea versiune a lui Halep. 

Agresivă, dictând ritmul punctelor, românca a zburdat pe teren în prima manșă, una în care s-a impus autoritar, scor 6-2. Simo a salvat o minge de break la 0-1, apoi a supus-o pe Collins unei presiuni frecvente: jucătoarea noastră a reușit două break-uri și a închis setul în 44 de minute. 

Scurtcircuitul din setul secund: Halep și-a pierdut serviciul de 4 ori!

Cumva normal după o pauză atât de lungă, fluctuațiile și-au făcut apariția în jocul Simonei Halep începând cu al doilea set. Iar cele mai mari ezitări au fost la serviciu, una dintre vulnerabilitățile cu care ea s-a mai confruntat și în trecut. 

Nu doar că Danielle Rose Collins a fost în permanență la conducere, dar Simona și-a pierdut serviciul de nu mai puțin de patru ori. Cu un procentaj de doar 46% al punctelor câștigate cu primul serviciu, Simona s-a văzut nevoită să accepte situația și să se pregătescă pentru bătălia din decisivul ce avea să vină. 

Decisiv pe muchie de cuțit: Halep a fost aproape de victorie, dar americanca n-a cedat!

Chiar dacă procentajele ei au mai crescut, Simona n-a reușit să facă toate reglajele de care avea nevoie pentru victorie. Halep a condus cu 2-1 și 3-2, de fiecare dată cu break în față, însă americanca a arătat de ce are 11 victorii consecutive în circuit: a revenit de fiecare dată, a blocat inteligent tactica Simonei și s-a impus în cele din urmă cu 6-4. 

Ultimul game al partidei a fost unul maraton. Halep a avut două oportunități de a trimite setul în prelungiri, dar Collins a închis partida la cea de-a cincea minge de meci avută.

Simona Halep, după înfrângerea cu Danielle Rose Collins: „Multe lucruri pozitive”

Multe lucruri pozitive în ce privește felul în care am jucat azi. E un pic neașteptat să vii după trei luni în care n-ai putut juca cine știe ce tenis și să joci trei ore la un nivel foarte ridicat cu cineva care câștigă multe meciuri și turnee în ultima vreme”, a afirmat Simona Halep la finalul meciului, potrivit WTA Insider.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Danielle Rose Collins

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.