Liga 1

Marea provocare numită Mitriță » Gazeta aduce argumente pro și contra unei reveniri a „Piticului” în Bănie

Articol de Aurelian Botezatu  —  Thursday, 12 August 2021

Alexandru Mitriță (26 de ani) îi este fin finanțatorului Mihai Rotaru și a lucrat foarte bine sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor, chiar la Al Ahli Jeddah. 

Acestea sunt, deocamdată, singurele certitudini în favoarea revenirii extremei de buzunar la Universitatea Craiova, pentru care a mai jucat între 20 iulie 2017 și 4 februarie 2019, înainte de a fi vândut lui Ney York City. 

Readucerea lui în Bănie, vehiculată de mai multă vreme, se anunță o mare provocare pentru Rotaru. Împrumutat de NYC lui Al Ahli până în ianuarie 2022, mijlocașul de 26 de ani era nemulțumit, în primăvară, că nu i s-au virat în cont vreo 3 salarii. Dar situația s-a schimbat. 

Din informațiile GSP.RO, responsabilii clubului saudit și-ar fi achitat toate datoriile către jucători, iar ieri așteptau să primească un „certificat de competență financiară" pentru a-i putea folosi pe cei patru străini aduși în această vară: brazilienii Paulinho și Danclair, macedoneanul Alioski și senegalezul Hassan Ndao. 

Saudiții n-ar avea o problemă cu plecarea lui Mitriță

 În acest moment, Al Ahli are 7 stranieri, exact cât e permis în „Prince Mohammed bin Salman Professional League". Iar cum Alioski și Ndao pot juca pe ambele flancuri în ofensivă, n-ar fi o problemă ca noul antrenor, albanezul Besnik Hasi, să se lipsească de internaționalul român până-n ianuarie 2022, când îi expiră împrumutul. Lucrurile trebuiesc însă lămurite și cu New York City, proprietara jucătorului. 

Americanii n-au avut nimic împotrivă să-l împrumute lui Al Ahli, atâta vreme cât arabii i-au plătit integral salariul cifrat la 1,1 milioane de dolari anual, adică 78.097 euro pe lună. O sumă imensă pentru CSU, unde, potrivit unor surse ale Gazetei, nimeni din actualul lot nu câștigă mai mult de 15.000 de euro lunar. Nici măcar antrenorul Reghecampf. 

Mitriță și la jumătate e scump

Și dacă jucătorul ar accepta o înjumătățire a contractului, la 39.000 de euro lunar, tot ar fi mult. Există însă și un alt risc. La o asemenea sumă, presiunea asupra jucătorului va fi mare și din exterior, pentru că suporterii vor aștepta de la el să răstoarne munții, și din interior, unde actualii senatori de drept vor avea un motiv să ceară și ei mai mult, mai ales dacă Mitriță nu confirmă. 

Și mai e durata mariajului. Merită atâta efort, logistic și financiar, pentru un împrumut până în ianuarie 2022, cum se vehiculează? Obiectivul lui Rotaru ar trebui să fie, mai degrabă, repatrierea definitivă a „Piticului". Însă contractul jucătorului cu americanii expiră abia în februarie 2023. Altfel spus, trebuie cumpărat.

8.5milioane de dolari, aproximativ 7.4 milioane de euro, a încasat Universitatea Craiova în urma transferului lui Mitriță la New York City, în februarie 2019

Dă afară pe bandă rulantă?!

În așteptarea lui Mitriță, sau a altor jucători aflați pe lista de achiziții, Craiova l-a cedat pe Reagy Ofosu turcilor de la Bursaspor. Și va încasa circa 150.000 de euro în schimb, potrivit informațiilor GSP.RO. Pro X susține că s-ar mai pregăti de plecare Bălașa, scos din lot la meciul cu Voluntari (3-0), "veteranul" Mateiu și Căpățână.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.