Campionate

UEFA pregătește o modificare de proporții! Vrea să adopte modelul din NBA

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 12 august 2021

UEFA plănuiește să elimine regula fair-play-ului financiar și să introducă un sistem similar cu cele din NBA și NFL.

Conform The Times, UEFA urmează să adopte un nou sistem de reglementare financiară în luna septembrie. În locul fair-play-ului financiar, cluburile ar urma să respecte limite salariale și să achite o „taxă de lux” în cazul în care vor dori să depășească barierele impuse de forul european.

Noua lege ar intra în vigoare începând cu 2022, așadar nu va fi valabilă în acest sezon.

UEFA vrea să renunțe la fair-play-ul financiar

Dacă UEFA va implementa schimbările dezvăluite de jurnaliștii de la The Times, atunci echipele ar fi obligate să-și asume salarii care să reprezinte cel mult 70% din veniturile anuale.

În cazul în care o echipă va încălca limita, nu va fi exclusă din competiție, însă va trebui să achite o „taxă de lux”, care va fi împărțită ulterior de UEFA celorlalte cluburi.

Aleksander Ceferin este un fan al sistemelor nord-americane, unde sunt impuse granițe salariale, și se gândește de ceva timp la această modificare.

Introdus odată cu sezonul 2010/11, fair-play-ul financiar se bazeză pe un principiu simplu: un club nu poate cheltui mai mulți bani decât generează.

Dezastrul continuă la Barcelona după plecarea lui Messi

Barcelona se află într-o situație extrem de dificilă înaintea debutului de sezon. După ce l-au pierdut pe Leo Messi, catalanii nu pot să își înregistreze nici transferurile făcute vara aceasta.

În momentul actual, fondul salarial al Barcelonei reprezintă 95% din veniturile catalanilor, așa că spaniolii trebuie să renunțe la încă 25%, prin vânzări de jucători sau reduceri de salarii pentru a se conforma regulamentului La Liga privind fair-play-ul financiar. Altfel, nu îi vor putea înregistra pe Depay, Eric Garcia și Aguero.

Cei 4 jucători importanți rămași la echipă: Jordi Alba, Gerard Pique, Sergi Roberto și Sergio Busquets au fost contactați de Laporta pentru a-și reduce salariile și pentru a ajuta clubul să treacă prin perioada de criză. Președintele catalanilor speră să ajungă la un acord cu jucătorii în următoarele zile.

Primul antrenament al lui Leo Messi la PSG:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.