Liga 1

Cum a dejucat Reghe planul lui Pigliacelli » Portarul Craiovei voia să-i forțeze mâna lui Rotaru

Mirko Pigliacelli. Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 13 august 2021

Mirko Pigliacelli, 28 de ani, se folosește de oferta de la Pescara pentru a pune presiune la Craiova. Laurențiu Reghecampf a manageriat situația în stilul unui antrenor german, în timp ce Rotaru așteaptă suma corectă.

Mirko Pigliacelli stă la Craiova cu bagajele la ușă, deși are contract cu Universitatea până-n 2023. Pescara i-a întins o mână portarului frustrat că finanțatorul Mihai Rotaru i-a adus concurență serioasă, în Lazar. Și le-a propus oltenilor un împrumut, pe un sezon, cu obligația de a-l achiziționa definitiv vara viitoare, când speră să promoveze în Serie B. 

Mirko Pigliacelli, ofertă de la Pescara

Oferta de la Pescara e "cartea" care i-a permis goalkeeperului de 28 de ani să-și arate nemulțumirea atunci când, după 1-4 cu FCSB, Laurențiu Reghecampf l-a trecut pe bancă. Pe ideea "ori sunt numărul 1, ori lăsați-mă să plec". Piglia a mai forțat nota în 2019, pe vremea lui Pițurcă, și pentru că n-avea o ofertă tentantă la îndemână a "înghețat" rezervă până la plecarea acestuia, în ianuarie 2020.

Reghecampf are o altă viziune. Ca unul care a evoluat în Bundesliga, unde când jucătorii se revoltă antrenorii sunt chiar mulțumiți, "înseamnă că echipa e vie", el i-a surprins pe toți. L-a readus în echipă după ce Lazar a gafat cu Botoșaniul (1-2) și joi a explicat: 

Eu mă uit în ansamblu, văd cine se pregăteşte şi cum se comportă în anumite momente. Nu pot să vă mint şi să vă spun că nu a avut o reacţie de supărare. Dar până la urmă e normală, e venită de la un fotbalist care vrea să joace. I-am explicat foarte clar că totul este în mâna lui, că trebuie să se antreneze, reacţia lui să fie alta, să fie mai aproape de echipă şi să-i dea încredere, iar atunci o să joace.

Sub cotă 

Dacă Piglia n-a plecat până acum înseamnă, foarte probabil, că suma oferită de Pescara nu e, încă, cea așteptată de juveți. Din informațiile Gazetei, italienii se gândesc, per total, la 400.000 de euro. Exact cât a dat Craiova ca să-l ia de la Pro Vercelli: 100.000 împrumutul, în 2018, și 300.000, un an mai târziu, la transferul definitiv. 

De atunci însă, cota goalkepeer-ului a urcat la 1,5 milioane de euro pe transfermarkt.de. Și, cum a precizat și la transferul lui Cicâldău, Rotaru nu vinde sub cota de piață când e vorba despre un titular.

2 sezoanea reușit Pigliacelli să le încheie integralist. În 2018-2019 a bifat 36 de partide, în 2020-2021 a jucat toate cele 40 de meciuri

Citește mai multe știri despre Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.