Liga 2

Steaua face spectacol în Liga 2! Scor-fluviu cu Dacia Unirea Brăila și punctaj maxim după trei etape

Steaua caută o nouă victorie în Liga 2 / Captură TV Telekom Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 14 August 2021

Steaua București nu are drept de promovare, dar face spectacol în liga secundă. Roș-albaștrii au ajuns la trei victorii în tot atâtea meciuri, după 5-2 cu Dacia Unirea Brăila, echipă antrenată de Florentin Petre.

În fața a aproximativ 2.000 de spectatori, Steaua a început ca din tun partida din această dimineață. Chipirliu a fost angajat excelent din corner, a apărut la finalizare și a deblocat tabela după doar patru minute. Avantajul n-a durat mult, pentru că Gabi Răducan, fosta mare speranță a lui Dinamo, a scăpat singur spre poarta „militarilor” și l-a învins fără emoții pe Bălbărău. 

Au urmat mai bine de 30 de minute de echilibru, în care trupa lui Florentin Petre a încercat să fie periculoasă pe contraatac. Brăilenii n-au mai găsit drumul spre poartă, a marcat însă același Chipirliu, atacant care traversează o formă remarcabilă în startul de sezon din Liga 2. 

După un autogol spectaculos semnat de Adrian Ilie, moment ce le-a mai dat speranțe oaspeților, steliștii s-au dezlănțuit și au tranșat partida în câteva minute

Steaua face spectacol în Liga 2 și are punctaj maxim după trei etape

Buhăescu, fostul atacant al lui FC Vaslui sau FC Argeș, a înscris simplu în minutul 57, pentru ca nou-intratul Huiban să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor în minutul 67. 

Steaua s-a jucat cu ocaziile până la final, a mai înscris o dată, prin același Huiban, și are punctaj maxim după trei etape. Ce nu are echipa Armatei e drept de promovare în Liga 1, astfel că fiecare victorie din campionat a echipei lui Oprița e presărată cu stropi de dezamăgire.

CSA Steaua - Dacia Unirea Brăila 5-2

min.90: Gol Steaua, Huiban face „dubla” din apropiere. Dacia Unirea Brăila e șah-mat, roș-albaștrii obțin cea mai spectaculoasă victorie de la promovare. 
min.79: Bara o salvează pe Dacia Unirea Brăila de la încasarea golului cinci. Gabriel Răducan a deviat nefericit spre propria poartă, stâlpul din stânga l-a salvat pe Cristian Andrei. 
min.67: GOL Steaua. Nou-intratul Dragoș Huiban își trece la rândul său numele pe lista marcatorilor, după un nou moment de visare al defensivei oaspeților.  
min.57: GOL Steaua! Echipa lui Daniel Oprița reevine rapid în avantaj, la doar trei minute după ce fusese egalată de Dacia Unirea Brăila. Ofensiva stelistă a taxat erorile apărării Brăilei, iar Vasile Buhăescu a fost omul potrivit la momentul potrivit, trimițând mingea cu capul în poarta lăsată liberă de goalkeeper-ul oaspeților. Imediat după gol, Buhăescu e înlocuit cu Dragoș Huiban.
min.54: GOL Dacia Unirea Brăila. Oaspeții egalează din nou după ce au fost conduși. Stelistul Adrian Ilie e neinspirat în duelul cu Taciuc și își trimite mingea în proprie poartă, derutându-l pe Bălbărău, care ieșise să-l întâmpine pe mijlocașul brăilean.
min.46: A început repriza secundă. Daniel Oprița îl scoate pe Răsdan și îl trimite în teren pe Stephan Drăghici

Pauză pe stadionul „Steaua”. Roș-albaștrii sunt în avantaj, 2-1, după „dubla” lui Chipirliu. 
min.44: GOL Steaua! Roș-albaștrii revin în avantaj chiar înainte de pauză. Remus Chipirliu înscrie cu exteriorul, la colțul lung, de la marginea careului.
min.39: Schimbare în tabăra lui Daniel Oprița. Iese Deian Beța, accidentat la glezna dreaptă, intră Mihăescu.
min.38: Chipirliu șutează spectaculos de la mai bine de 20 de metri, portarul Cristian Andrei plonjează și respinge mingea în corner.
min.30: Același Chipirliu, cel mai activ om al steliștilor, pătrunde în careu, dar finalizează defectuos din unghi. Mingea se oprește în înaltul peluzei din Ghencea. 
min.17: Roș-albaștrii trec peste momentele de ezitări din defensivă și se instalează din nou în jumătatea adversă. 
min.8: Scene incredibile pe stadionul Ghencea! Cristian Andrei, portarul Brăilei, execută o lovitură liberă de la 70 de metri de poarta roș-albaștrilor. Mingea îl derutează pe Bălbărău, intră în plasă, însă arbitrul Sorin Vădana anulează golul. În mod corect, fiindcă portarul Brăilei a trimis spre poartă din lovitură liberă indirectă.
min.5: GOL Brăila! Oaspeții egalează imediat. Gabriel Răducan, atacant care a prins un meci pentru Dinamo în Liga 1, scapă singur cu Bălbărău și îl execută fără emoții pe goalkeeper-ul stelist.
min.4: GOL STEAUA! Deschidere rapidă de scor. Atacantul Remus Chipirliu e găsit excelent cu o pasă trimisă din corner, apare la finalizare și trimite în poartă din 12 metri.
min.1: A început partida din Ghencea!

CSA Steaua - Dacia Unirea Brăila, echipe de start 

CSA Steaua: Bălbărău - Oroian, Walace, Beța, Ilie - Răsdan, Bărbulescu, Băjenaru, Pacionel - Buhăescu, Chipirliu
Antrenor: Daniel Oprița

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei - Pătlăgică, Paliu, Stănciulescu, Șandru - Taciuc, Lungu, Ioniță, Cocîrlă - Stănescu, Răducan
Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Ghencea
Arbitru: Sorin Vădana / A1: Alexandru Vodă / A2: Constantin Mihai Cantemir

VIDEO Robert Niță, ironic în disputa CSA Steaua - FCSB: „Mă bucur că am jucat la FC Nimeni, măcar nu am stat în tribună”

>

Citește și alte știri din Liga 2: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.