Jocurile Olimpice

Modelul chinez: a luat aurul olimpic la 14 ani și a fost ademenită cu milioane » Răspunsul familiei: „Nu acceptăm nimic!”

Quan Hongchan / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 15 August 2021

Quan Hongchan (14 ani) a intrat în istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Chinezoaica a câștigat medalia de aur în proba de sărituri în apă, obținând note de 10 pe linie.

Quan a fost cea mai tânără reprezentantă a Chinei de la Jocurile Olimpice, însă a lăsat cu gura căscată pe toată lumea. La doar 14 ani, a izbutit două sărituri ireproșabile și a pus mâna pe prima medalie a carierei, la 10 metri platformă. 

Familia lui Quan Hongchan a refuzat bani și proprietăți!

Povestea chinezoaicei a impresionat. După ce a câștigat concursul de sărituri în apă, Quan Hongchan a dezvăluit că marea sa motivație este să-și ajute familia, în special pe mama sa, care a suferit un complicat accident în urmă cu patru ani, scriu jurnaliștii de la The Mirror

Capitalul de popularitate câștigat de Quan Hongchan după Jocurile Olimpice a făcut ca diverse perosane sau firme private să se ofere să o susțină financiar pe chinezoaică. Acesteia i-au fost oferite proprietăți sau sume de bani generoase, dar familia le-a refuzat pe toate, fără excepție!

Le mulțumim tuturor, dar nu vom accepta nimic”, a afirmat tatăl sportivei, la câteva zile după ce fiica sa a luat aurul la Tokyo. 

SĂRITURI ÎN APĂ. Platformă 10 m (f): 1. Hongchan Quan (China), 2. Yuxi Chen (China), 3. Melissa Wu (Australia)

VIDEO Săritura lui Quan Hongchan de la Jocurile Olimpice

Povești de neuitat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Ediția din Japonia a imensei competiții sportive a oferit multe istorii interesante și pasionante, a revitalizat personaje uitate, a furnizat altele noi și impresionante, a umplut orele cu suspans, strigăte, pumni strânși, lacrimi și zâmbete. Pe parcursul celor două săptămâni și jumătate de întreceri s-au consumat multe întâmplări extrem de interesante, pe care GSP le-a relatat AICI.

Citește și alte știri despre Jocurile Olimpice:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.