Liga 1

A comis-o Rotaru? Cum s-a transformat CSU Craiova după venirea lui Reghecampf

+34 Foto
Laurențiu Reghecampf s-a remarcat în România la FCSB

Articol de Alexandru Barbu  —  Sunday, 15 August 2021

Laurențiu Reghecampf încă nu a revigorat-o pe Universitatea Craiova, aflată la cel mai slab start de campionat din ultimii 4 ani.

CSU Craiova a pierdut aseară confruntarea de la Arad, 0-1 cu UTA, și e abia pe locul 9. Mai mult, oltenii pot fi depășiți până la finalul rundei de încă 3 echipe, în cazul unor rezultate nefavorabile lor. 

După 4 jocuri oficiale cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, cu unul mai mult decât a avut la dispoziție Marinos Ouzounidis în noua stagiune, juveții sunt tot acolo. Două eșecuri, o remiză și o victorie - palmares modest pentru Reghe, care a obținut în trei etape atâtea puncte (3) în campionat câte a câștigat predecesorul său într-o singură partidă.

Laurențiu Reghecampf, în afara graficului la Universitatea Craiova

„Dacă mă întrebați, îmi spun și eu o părere. Nu dă frumos cum jucăm! Mai mult nu spun, dar nu e jocul cu care am obișnuit noi lumea. Craiova a făcut mereu un fotbal plăcut”, declara Sorin Cârțu, președintele clubului, imediat după despărțirea de Ouzounidis. 

Același Cârțu care avertiza chiar la prezentarea lui Reghecampf că „va fi o rușine dacă nu calificăm cu Laci!”. Calificarea nu a venit, Reghe debutând cu o remiză pe teren propriu în fața albanezilor, 0-0, după 0-1 în deplasare, și nici prestația echipei nu a cunoscut vreun progres semnificativ. 

+34 Foto
FOTO: Alexandra Fechete

Comparând cifrele înregistrate de CS Universitatea în sezonul 2021/22, Reghecampf vs. Ouzounidis, antrenorul român a reușit să îmbunătățească jocul ofensiv, ocaziile de gol create pe parcursul unui meci crescând în medie de la 2.7 la 7. Dar nu cu mult, dovadă că Universitatea Craiova a marcat doar 4 goluri cu noul tehnician.

De asemenea, echipa stă mai rău la alte capitole importante, precum procentul de dueluri câștigate sau posesia. Iar indexul InStat, care reprezintă o medie a tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul celor 90 de minute, este de partea grecului: 242-231. Acest indice este relevant și fiindcă se calculează în funcție de adversarul întâlnit.

Universitatea Craiova în stagiunea 2021/22*

CU REGHECAMPFPARAMETRUCU OUZOUNIDIS
4Meciuri3
2Eșecuri1
1Remize1
1Victorii1
1Goluri**0.33
3Goluri primite**0.33
7Ocazii de gol**2.7
15 (5.3)Șuturi (cadrate)**12 (3)
574 (85%)Pase (reușite)**621 (88%)
63%Posesie64%
53%Dueluri câștigate56%
6Cornere**4.3
1.25Intervenții portar**1.33
231Index InStat242

*a existat și un meci de tranziție, dezastrul cu FCSB (1-4) de pe Arena Națională, unde a fost interimar Dragoș Bon
**în medie/meci

9 punctesunt deja între CSU Craiova și liderul CFR Cluj

6.60este media notelor primite de Ouzounidis în Gazetă după partidele din acest sezon, 5 în dreptul lui Reghecampf

Universitatea Craiova » Marinos Ouzounidis nu a dezamăgit la debut

Spre deosebire de Reghe, Ouzounidis a început promițător la CSU Craiova. A debutat cu o calificare în „sferturile” Cupei și a continuat cu alte 5 victorii (1 în Cupă), o remiză și un eșec în Liga 1. A încheiat sezonul trecut pe 3, iar despărțirea s-a produs în această vară, după 0-1 cu Laci în prima manșă a turului doi preliminar din Conference League.

2 trofeea cucerit Ouzounidis în Bănie, Cupa și Supercupa

Programul CS Universității până la pauza dedicată echipelor naționale:

  • vs. Gaz Metan (acasă) - sâmbătă, 21 august, ora 18:30
  • vs. Rapid (deplasare) - sâmbătă, 28 august, ora 21:00

    Partidele pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom Sport 1 și Digi Sport 1

Anamaria Prodan: „Gigi Becali s-a rugat de mii de ori de Reghecampf să vină la FCSB”

>

Citește mai multe articole despre CSU Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.