Liga 1

Gigi Becali renunță la postul de patron-antrenor: „Sunt nebun, de 10 ani aștept! Sunați-l pe Edi!” + De ce vrea să-l prezinte personal jucătorilor pe Iordănescu jr

Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 17 august 2021

Gigi Becali (63 de ani), patronul de la FCSB, susține că nu va mai interveni la emisiunile TV odată ce Edi Iordănescu (43) va deveni antrenorul principal al echipei sale. 

Negocierile între Gigi Becali și Edi Iordănescu pentru preluarea FCSB-ului au ajuns într-un stadiu avansat. Patronul FCSB afirmă că Edi Iordănescu va semna contractul în curând și explică de ce a ajuns la concluzia că e mai bine să nu se mai implice la echipă.

Gigi Becali: „Am fost orgolios, voiam să fac eu, să dreg eu”

„Mai jos de atât nu se poate. Să te bată Rapidul din Divizia B nu se poate. De asta am luat hotărârea, s-a ajuns prea jos. Am spus mereu că vreau război, unitate militară. El asta a cerut, a zis «nea Gigi, fac dictatură militară». Păi eu asta vreau de 10 ani, dar am fost orgolios, voiam să fac eu, să dreg eu. 

De asta mă duc mâine la echipă, să le transmit oamenilor. Avem un lot bun, dar disciplina nu înseamnă numai să ai oameni cuminți, de caracter. Disciplină înseamnă că nu ai voie să sufli nimic, să înjuri. Asta înseamnă dictatură în fotbal, fotbal de dimineață până seara”, a spus Gigi Becali, la emisiunea „Fotbal Club”, de pe DigiSport.

Clauzele lui Edi Iordănescu la FCSB:

  • Durata contractului: 9 luni;
  • Salariul: 20.000 de euro pe lună, același ca la CFR Cluj;
  • Primă pentru câștigarea titlului: 100.000 de euro;
  • 500.000 euro dacă va fi demis;
  • Tehnicianul are dreptul de a rezilia unilateral contractul dacă Gigi Becali va vorbi public despre antrenor și jucători.

Gigi Becali: „Ce caut toată ziua la TV?”

Totodată, Gigi Becali a făcut o promisiune cu care a obișnuit publicul în ultimii ani. Încă o dată, patronul de la FCSB a declarat că nu va mai interveni la televizor și a cerut să nu mai fie contactat.

„Ia să scap eu, ce toată ziua stau la televizor? Ce să caut toată ziua la TV la 64 de ani? Nimeni nu vorbește ca mine, toată ziua. Ia, la revedere, să scap. Dacă mă mai sunați vă zic: «Bă, aveți ceva la cap? Sunați-l pe Edi». Glumesc.

Mi-a zis Edi: «vorbesc cu dumneata luni, despre ce s-a jucat, ce s-a întâmplat, dar de marți nu mai vorbim». Nu doar asta. El a pus clauzele astea în contract, în primul rând. Ce să mai zic? Dacă așa am hotărât și mi-am dat seama că sunt nebun. 

Ce vorbești tu toată ziua? Becali, finanțatorul, Becali, finanțatorul... Să mai vorbească și alții mai tineri. Tu ai păr alb, nu mai sta toată ziua la telefon. Am o rugăminte la voi, că am stat cu voi ani și ani: să nu mă mai sunați!”, a încheiat Becali.

Ilie Dumitrescu, dialog cu Gigi Becali: „Cât mai continuă asta?”

O schimbare totală de discurs pentru Becali, care la începutul lunii spunea, într-un dialog cu Ilie Dumitrescu, că va continua să se implice la echipă pentru restul vieții.

  • Ilie Dumitrescu: „Câți ani ți-ai propus tu să mergi așa, să fii general manager?”
  • Gigi Becali: „Eu nu mai am ambiții. Cui să îi demonstrez? Nu mai am eu treabă cu voi. Vreau să câștig bani. Nu mi-am propus să demonstrez cuiva, ceva. Ce să spun acum? Vreau să îmi protejez banii. Nu vreau să ajung ca Negoiță, ca Borcea, ca Copos, ca toată lumea. Eu fac cum știu eu și cum am făcut cu toată lumea”
  • Ilie Dumitrescu: „Cât timp mai mergi pe conceptul ăsta?”
  • Gigi Becali: „Cât timp mai am fotbal și până merg la sicriu. Ați înțeles?”
  • Ilie Dumitrescu: „Eu unul am înțeles... Domnilor, deci e gata. Mai vreți ceva?”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.