Cupa Romaniei

Steaua a menajat 10 jucători, deși Cupa era singurul obiectiv important! Explicațiile lui Oprița

FOTO: Captură @Digi Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 august 2021

CSA Steaua a fost eliminată din Cupa României de Progresul Spartac, formație din Liga 3, scor 1-2. Daniel Oprița (40 de ani), antrenorul „militarilor”, a fost un car de nervi la final. 

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, așa că un parcurs cât mai lung în Cupa României a fost un obiectiv important. „Militarii” au părăsit competiția încă din turul secund, învinși de Progresul Spartac, cu un gol venit în minutul 81. 

Daniel Oprița, după Progresul Spartac - Steaua, scor 2-1

„S-a pierdut un obiectiv. Am încercat să câștigăm, am vrut să dau minute tuturor jucătorilor din lot. Chiar dacă jucam cu o echipă din Liga 3 știam că e foarte greu. Fiind terenul lor, s-au acomodat mai repede, se antrenează zi de zi, iar noi n-am avut atitudine în primele 60 de minute, până am primit gol. 

Puteam și noi să facem 2-1 prin Chipirliu, dar sunt supărat pe atitudinea celor din prima repriză și 15 minute din a doua. Ce pot să mai zic... Îmi pare rău, sunt foarte supărat. Mi-am dorit. Nu vreau să spun mai multe la cald, vreau să mă liniștesc, sunt foarte supărat și trăiesc la intensitate meciurile. Aș vrea ca și ei să dea mai mult atunci când intră.

Eu nu-mi doresc? Am încercat să le îndeplinesc dorințele fanilor și conducerii, am vrut și Cupa României. Sunt și eu om. De încercat am încercat, dar sunt și momente din astea. Nu trebuia să pierdem acum, dar s-a întâmplat. 

Ne-a prins și rău cu meciurile din trei în trei zile, ne-a dat peste cap programarea din prima etapă și se pare că n-am putut face față, deși erau jucători odihniți, care trebuiau să arate altfel", a spus Oprița, după meci, potrivit digisport.ro.

Steaua și-a menajat titularii, deși Cupa era singurul obiectiv important!

Steaua a început partida cu Progresul Spartac cu 10 jucători noi pe teren față de victoria cu Dacia Unirea Brăilă, 5-2, din campionat. Singurul care a rămas în primul „11” a fost Răsdan.

Bălbărău, Bărbulescu, Beța, Buhăescu și Adrian Ilie au fost lăsați în afara terenului, în timp ce Băjenaru, Chipirliu, Oroian, E. Pacionel și Wallace au luat loc pe bancă.

Decizia lui Oprița a fost de neînțeles, având în vedere că Steaua nu are drept de promovare, iar Cupa României era obiectivul numărul 1 al echipei.

Echipa de start a Stelei: Enache - Călințaru, Morariu, Bactăr, Neacșu - Șt. Pacionel, Enceanu - Răsdan, Șt. Zătreanu - Huiban, Gherghiceanu

VIDEO Dan Petrescu intervine în războiul FCSB - CSA: „Nu mai înțeleg nimic nici eu! Trebuie să se unească, să fie o singură Steaua”

>

Citește și alte știri despre CSA Steaua: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.