Nationala

Patronul Rapidului propune un nume-surpriză la naționala României: „E cel mai bun din Liga 1”

Claudiu Belu-Iordache (centru), în FC Argeș - Rapid // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 23 august 2021

Victor Angelescu, acționarul majoritar de la Rapid, îi propune pe Claudiu Belu-Iordache (27 de ani) și Alexandru Albu (28) la echipa națională a României. 

Claudiu Belu-Iordache, fundaș dreapta, și Alexandru Albu, mijlocaș central, sunt fotbaliști pe care Victor Angelescu îi vede capabili să evolueze în tricoul echipei naționale a României. 

Victor Angelescu: „Belu, cel mai bun din Liga 1”

Despre Belu-Iordache, Angelescu spune că este cel mai bun fundaș dreapta din Liga 1. 

„Avem niște jucători care chiar merită să joace la națională. Belu, de exemplu, are un început de sezon senzațional și eu cred că este cel mai bun fundaș dreapta din prima ligă. 

A fost în trecut și Albu la națională, care a jucat foarte bine la noi. Dar nu vreau să comentez deciziile lui Mirel Rădoi, îl respect, cred că știe ce face acolo și vom vedea dacă va convoca jucători de la Rapid”, a spus Angelescu la Pro X. 

Ambii jucători au fost aduși de Rapid în această vară. Belu-Iordache a venit gratis după ce și-a încheiat socotelile cu Hermannstadt, în vreme ce Alexandru Albu a fost împrumutat de la Concordia Chiajna. 

Atât Belu-Iordache, cât și Albu au jucat în toate cele 6 etape ale Ligii 1 scurse până acum. Fundașul dreapta are o pasă de gol, în meciul câștigat de alb-vișinii cu FC Argeș, scor 1-0.

În noiembrie 2020, Alexandru Albu, atunci la UTA, a fost convocat în premieră la echipa națională. Fotbalistul a fost dorit recent de FCSB, dar roș-albaștrii nu au ajuns la un acord cu Concordia, clubul de care Albu aparține, asupra sumei de transfer.

Victor Angelescu: „Nu mă aștept să se întoarcă Săpunaru”

În schimb, Angelescu vede puțin probabil scenariul în care Cristi Săpunaru s-ar întoarce la națională: „Săpunaru s-a retras, nu mă aștept să se întoarcă, bănuiesc că ar fi trebuit să vorbească Mirel cu el, să îl convingă”.

Experimentatul stoper a abordat subiectul „echipa națională” pe larg în studioul Gazetei Sporturilor, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.