Liga 1

Dovada că Becali și Todoran nu se pricep :) » Fotbaliștii criticați au impresionat la debutul lui Iordănescu la FCSB

Cristea și Crețu au fost cumpărați de la Gaz Metan: primul a costat 150.000 de euro, al doilea 125.000

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea  —  miercuri, 25 august 2021

Iulian Cristea, pe care Becali a vrut să-l dea afară, a fost cel mai bun fundaș central al etapei, în vreme ce Vali Creţu, despre care ieri fostul antrenor a susținut că „nu e fotbalist”, a fost numărul 1 la capitolul fundași dreapta.

Cifrele InStat pentru întreaga etapă cu numărul 6 produc două concluzii dure pentru foștii antrenori ai FCSB-ului: Dinu Todoran, care a figurat ca A1 în acte, și Gigi Becali, care era, de fapt, cel care făcea primul 11 și toate schimbările. 

Doi dintre jucătorii despre care cei doi au spus că n-au valoare au avut o prestație bună și foarte bună împotriva lui Sepsi și, în ciuda faptului că echipa n-a câștigat, au reușit să se remarce în topurile individuale, în comparație cu toți ceilalți jucători din Liga 1.

IULIAN CRISTEA

Venirea lui Edi Iordănescu l-a salvat! Gigi Becali luase decizia să renunțe la el și anunțase și public că nu mai are deloc încredere în fotbalistul pe care îl adusese de la Gaz Metan Mediaș. 

Noul tehnician însă i-a transmis patronului că se va baza pe Cristea, iar meciul cu Sepsi l-a confirmat pe Iordănescu junior. Și l-a contrat puternic pe patron. Iulian Cristea a fost cel mai bun jucător, conform InStat, dintre toți cei pe care i-a folosit FCSB. 

El a avut un index de 282, cu 25% peste colegul său din defensivă, Vinicius. În plus, Cristea a fost fundașul central cu cel mai bun randament dintre toți jucătorii care au evoluat în cele 8 meciuri ale rundei.

Topul stoperilor etapa 6

JUCĂTORINDEX INSTAT
I. Cristea (FCSB) 282
2.Larie (Farul) 268
3.Găman (CSU Craiova)262
4. Ciobotariu (CFR) 260
5.Chindriș (Botoșani)257

Valentin Crețu

La finalul confruntării cu Sepsi, Crețu a fost prezent la flash-interviu. Și l-a criticat pe fostul „principal”. 

„E greu să schimbăm ceva în 4 zile, mai ales că până să vină noul antrenor noi mai mult stăteam la antrenamente. Nu lucram ce trebuie cu mingea, acum e altceva. Îl cunosc pe domnul Edi Iordănescu, am mai lucrat cu dânsul la Mediaș și sunt convins că ne va pune pe picioare”, a spus Crețu. 

Afirmațiile lui au atras o replică dură din partea lui Dinu Todoran, vizat direct de acuzele fundașului. ”Am văzut declarația lui Valentin Crețu. Chiar aseară am primit un mesaj de la cineva din fotbal, după ce a înscris Sepsi, care mi-a spus că eu voi fi declarat vinovat pentru că nu a câștigat FCSB cu Sepsi. 

Așa se întâmplă în fotbal, e mereu vina fostului antrenor. Apropo de acele declarații ale acelui jucător, eu nu-l consider fotbalist. El e jucător la FCSB, alții sunt fotbaliști. Declarația lui spune foarte multe despre caracterul lui. Nu poți veni să declari lucruri neadevărate”, a declarat Todoran la Pro X. 

Deși fostul său antrenor nu-l consideră fotbalist, prestația acestuia cu Sepsi a fost la înălțime. A fost al doilea cel mai bun de la FCSB, după celălalt renegat, Iulian Cristea, cu un Index InStat de 269, peste Florin Tănase și Cordea. 

Apoi, nivelul pe care l-a atins a fost suficient pentru a-l propulsa în postura de cel mai bun fundaș dreapta al etapei.

Topul fundașilor dreapta etapa 6

JUCĂTORINDEX INSTAT
1. V. Crețu 269
2. Fl. Achim (Clinceni)263
3. Tofan (FC Argeș) 258
4. Mladen (Farul)255
5. Susici (CFR)245
6.  Belu (Rapid)245

Anul trecut, s-au luat foarte multe goluri din vina lui Crețu. Nu știu ce a fost cu acele declarații, probabil a vrut să se pună bine cu Edi Iordănescu. N-am știut că avem un metodist la echipă. Nici Toni Petrea n-a știut. Să-l pună pe el metodist, să câștige campionatul" "Din punct de vedere fizic, n-ai ce să-i reproșezi lui Crețu. Dă 100% la antrenamente. El e deficitar la celelalte capitole. La antrenament, el trebuia să vină să centreze, dar centra în primul manechin. Spuneau atacanții: «Când ajunge Vali la centrare, trebuie să ne repliem, să nu ne prindă pe contraatac.

-Dinu Todoran, fost antrenor FCSB, la Pro X

O asemenea lingușeală pe lângă noul antrenor ca la Valentin Crețu în aceste declarații n-am mai văzut de multă vreme.

-Cristi Balaj, la Telekom Sport

5jucători care au evoluat pentru FCSB în meciul cu Sepsi au mai lucrat în trecut cu Edi Iordănescu: Crețu, Cristea și Olaru la Gaz Metan, Vinicius la CFR și Radunovici la Astra

Laszlo Dioszegi: „E un rezultat echitabil, felicit galeria FCSB!”

>

Citește alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.