Handbal

Surpriză uriașă » Dinamo, cu fostul antrenor al Barcelonei pe bancă, a pierdut Supercupa României

Xavier Pascual, fostul antrenor al Barcelonei, a debutat cu înfrângere pe banca lui Dinamo. Dobrogea Sud a învins campioana în Supercupa României, scor 19-18.

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday, 25 August 2021

Xavier Pascual, fostul antrenor al Barcelonei, a debutat cu înfrângere pe banca lui Dinamo. Dobrogea Sud a învins campioana în Supercupa României, scor 19-18. 

Dinamo pornea pe hârtie drept mare favorită în fața celor de la Dobrogea Sud Constanța în Supercupa României, meci disputat la Alexandria. În vară, campioana României a făcut multe transferuri sonore, a adus medaliați olimpici, mondiali și europeni, dar cel mai important lucru a fost că l-a adus pe banca tehnică pe Xavier Pascual, antrenorul care tocmai câștigase cu Barcelona Liga Campionilor. Constanța, în schimb, a renunțat la mulți jucători importanți, a plafonat salariile și a adus tineri la echipă.

Dobrogea Sud a învins-o pe Dinamo în Supercupa României

După felul cum a început partida, se credea că trofeul va rămâne la București, așa cum se întâmplase în ultimii trei ani. Dinamo a condus cu 6-2 și 8-3 în minutul 18. Numai că, din acel moment, a început recitalul portarului constănțean Dan Vasile. În ultimele 12 minute ale reprizei, Dinamo a mai reușit doar două goluri și a primit 7, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 10-10.

În partea a doua, s-a mers cap la cap, Constanța nu a cedat presiunii și a trecut chiar în față în ultimele 10 minute. Apărarea a dus greul, dar MVP-ul a rămas tot Dan Vasile. Dăruire totală din partea constănțenilor, care au luptat incredibil pentru orice minge. Aveau ce să sărbătorească la final: victorie 19-18 și, după patru ani, a doua Supercupă ajunge în vitrina clubului de la malul mării.

Chiar dacă Dinamo era favorita pe hârtie, realitatea din teren ne-a arătat că acest lucru nu contează. Am încredere în setea de performanță a echipei noastre
- Ionuț Stănescu, președinte Dobrogea Sud Constanța

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.