Campionate

Primele măsuri după incidentele de la Nice - Marseille! Câte etape a fost suspendat stadionul gazdelor

Primele măsuri după incidentele de la Nice - Marseille! Câte etape a fost suspendat stadionul gazdelor

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 26 august 2021

Responsabilii Ligii au luat primele măsuri după incidentele de la meciul Nice - Marseille, când jucătorii oaspeții s-au bătut cu fanii locali. Huliganul care l-a lovit pe Payet (OM) va fi judecat pe 22 septembrie.

  • În minutul 75 al partidei, ultrașii lui Nice au coborât din zona scaunelor, unii au pătruns chiar pe gazon și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Marseille. Forțele de ordine au reușit cu greu să îi țină pe fani în spatele panourilor publicitare. Detalii AICI + Video și FOTO

Liga profesionistă franceză a demarat audierile celor implicați în scandalul de la Nice - Marseille. Meciul a fost abandonat duminică seară, în minutul 75, după ce jucătorii oaspeți s-au bătut pe gazon cu suporterii locali. 

Echipele au fost trimise inițial la cabine, iar arbitrul, de comun acord cu amitrionii și cu Liga, a decis reluarea partidei o oră mai târziu. Însă fotbaliştii lui OM au refuzat să mai intre pe gazon „din motive de siguranță”. 

La trei zile distanță după Nice - Marseille au apărut şi primele măsuri

  • Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste a pedepsit-o pe Nice cu o etapă cu porţile închise "acasă". Sancţiunea se aplică la partida cu Bordeaux, din 28 august. 
  • Fanul lui Nice care l-a agresat pe Dimitri Payet va fi judecat pe 22 septembrie. Până atunci, rămâne sub control judiciar şi a primit interdicţie pe stadioane. O dată pe săptămână, el e obligat să se prezinte la poliție, deși procurorul desemnat să se ocupe de caz a cerut plasarea lui în arest până la proces. 
  • Fizioterapeutul lui OM, Pablo Fernandez, care a lovit un suporter al lui Nice, a fost suspendat "din toate funcţiile oficiale". Are interdicție pe bancă şi în vestiar.

Investigaţiile vor continua, iar pe 8 septembrie vor fi anunţate alte decizii. Totodată, rezultatul meciului suspendat la scorul de 1-0 pentru amfitrioni nu va fi luat în considerare, urmând să fie stabilit la finalizarea anchetei.

Autoritățile din Nice: „Montăm și o plasă"

Totodată, prefectul regiunii „Alpes Maritime”, Bernard Gonzalez, a decis să închidă „Tribuna Populară Sud”, sectorul ultrașilor lui Nice, de pe stadionul „Allianz Riviera". Durata: următoarele 4 meciuri pe care echipa le va susține pe teren propriu. 

„De asemenea, avem în vedere să montăm o plasă în dreptul acelei tribune, pentru a-i putea proteja pe jucătorii adverși de diversele obiecte aruncate de fani din tribună”, a mai spus Gonzalez. 

„Tribuna Populară Sud” este sectorul din care, duminică seară, huliganii au aruncat mai întâi cu sticle, una lovindu-l pe Dimitri Payet, pentru ca apoi, după ce jucătorul lui Marseille le-a returnat-o, deloc elegant, să coboare pe teren.

Citește mai multe știri din fotbalul inernațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.