Liga 1

Cine și ce record istoric deține? GSP lămurește disputa izbucnită între Rapid și Steaua

Lotul Stelei din sezonul 1993/1994 / FOTO: as47.ro

Articol de Liviu Manolache  —  joi, 26 august 2021

Performanţa Rapidului din acest start de sezon, fără gol încasat în cele 6 etape disputate, a născut şi o controversă între fanii giuleştenilor şi stelişti, asta după ce GSP a scris că elevii lui Mihai Iosif sunt singurii din istoria campionatului cu o asemenea invincibilitate.

Suporterii roş-albaştrilor susţin că recordul e deținut de Steaua din sezonul 1993/94, ediţie în care nu a primit gol în primele 8 meciuri jucate. 

GSP lămurește astăzi controversa. Este vorba despre două statistici distincte, cu criterii diferite: 

Rapid și Steaua, posesoare a două recorduri diferite

  • prima, cea în care recordul aparţine Rapidului, se referă la etape. Mai exact la intervalul cuprins între prima rundă şi cea de a 6-a, în care giuleştenii sunt fără gol primit. În acest interval, în dreptul roş-albaştrilor găsim, în etapa a 5-a, Steaua-Gloria Bistriţa 2-1;
     
  • a doua, cea în care recordul aparţine Stelei, se referă la numărul de meciuri fără gol încasat în startul sezonului. Aici, trupa antrenată de Emeric Ienei a început ediţia 1993/94 cu 8 partide fără gol primit, dar acestea au avut loc în etapele cu numărul 1-4 şi 6-9. Jocul din runda a 5-a, cu Gloria Bistriţa, a fost amânat, iar restanţa s-a disputat pe 24 noiembrie 1993, fiind a 15-a partidă pentru Steaua din acel campionat.

Steaua- Gloria Bistrița 2-1 (24 noiembrie 1993)
Au marcat: Ilie Stan (’26), Viorel Ion (’82) / Ilie Lazăr (’65);

Gherasim - Tufan, Doboș, Bogdan Bucur, Pârvu - Fulga ('89 Roșu), Gâlcă, Ilie Stan, Filipescu ('73 Safta) - Viorel Ion, Adrian Ilie
Antrenor: Emeric Ienei

VIDEO Mihai Iosif, la bustul gol după victoria de la Botoșani! Cum comentează finanțatorul Rapidului

>

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.