Liga 1

Cristi Balaj a remarcat „regia” din conflictul Marius Șumudică vs CFR Cluj: „Va primi toți banii!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 27 august 2021

Cristi Balaj, președintele ANAD, crede că Marius Șumudică (50 de ani) a procedat corect vineri dimineață, când a filmat modul în care conducerea lui CFR Cluj l-a împiedicat să își desfășoare antrenamentul.

Campioana CFR Cluj a oferit imagini penibile vineri dimineața. Marius Șumudică, în continuare antrenorul oficial al formației, și elevii săi nu au putut pătrunde în baza sportivă. Momentul a fost înregistrat, iar Șumudică a insistat asupra faptului că dreptul la muncă îi este refuzat. 

Cristi Balaj laudă această „regie”. Crede că antrenorul va putea folosi imaginile într-un eventual proces cu Neluțu Varga, finanțatorul clubului „feroviar”. În cazul în care CFR îl demite, Șumudică ar urma să încaseze 250.000 de euro. 

Cristi Balaj, după scandalul de la CFR Cluj: „E o regie”

„Aceste filmări făcute la recomandarea antrenorului Şumudică, cel care a venit să-şi exercite calitatea de antrenor... Prin atitudinea lui demonstrează că vrea să antreneze şi nu e lăsat. 

E o regie făcută în vederea obţinerii banilor din contract. Conform clauzei, va primi toţi banii sau cât mai mulţi bani”, a spus Cristi Balaj, la Telekom Sport. 

Contractul dintre Marius Șumudică și CFR Cluj

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia contractului dintre CFR și antrenorul Marius Șumudică, încheiat pe perioada 08.06.2021 - 30.06.2023, adică pentru două sezoane, dar care n-a funcționat decât o lună.

  • 50.000 euro, primă de instalare
  • salariu net de 19.656,21, timp de 23 de luni
  • 2.000 de euro lunar pentru plata chiriei unei locuințe în Cluj 
    Bonusurile lui Șumudică
  • câte 100.000 de euro pentru fiecare titlu câștigat cu echipa pe durata contractului
  • 200.000 de euro pentru calificarea echipei în grupele Europa League, în sezonul 2021-2022
  • 500.000 de euro pentru calificarea echipei în grupele Champions League, în sezonul 2021-2022
  • 1.000 de euro pentru fiecare meci oficial câștigat

Clauze de reziliere în contractul dintre CFR Cluj și Marius Șumudică

În contract se precizează că denunțarea unilaterală a contractului este interzisă. Dacă o asemenea situație apare totuși, următoarele clauze de reziliere au fost introduse:

  • Clubul se obligă să achite toate restanțele până la respectiva dată plus o compensație de 250.000 de euro antrenorului
  • Dacă Șumudică ar denunța unilateral contractul, ar urma să achite 750.000 de euro celor de la CFR, ca reparație integrală a prejudiciului adus prin neexecutarea contractului.

Eu am făcut programul pentru mâine. Nu m-a sunat nimeni, eu tot aştept. Astăzi, stie toată lumea, am fost la antrenament şi nu am fost lăsat să intru. Diseară. jucătorii nu se vor duce la antrenament! Nu ştiu ce se întâmplă sau ce o să fie. Eu am contract si nu pot sa îmi dau demisia pentru că sunt pe primul loc în campionat şi sunt calificat în grupele Conference League!
- Marius Șumudică

VDEO Imagini incredibile: bătaie în vestiarul CFR-ului, după înfrângerea cu Steaua Roșie Belgrad, scor 1-2

>

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.