Liga 1

Marius Șumudică, acord cu Neluțu Varga pentru rezilierea contractului cu CFR Cluj! Dan Petrescu va fi instalat azi

Marius Șumudică nu va mai fi antrenorul lui CFR Cluj / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de Remus Răureanu, Vlad Nedelea, Bogdan Sorocan (video)  —  Saturday, 28 August 2021

Marius Șumudică a cedat în fața presiunilor venite dinspre patronul Neluțu Varga. Tehnicianul de 50 de ani a ajuns la un acord cu finanțatorul de la CFR Cluj și semnează chiar acum rezilierea contractului.

Astfel, aventura lui Șumudică la campioana României se încheie fix înaintea derby-ului cu FCSB de duminică. Surse autorizate GSP.ro au confirmat că Dan Petrescu va fi instalat astăzi în locul lui Șumi.

Marius Șumudică o lasă pe CFR Cluj în fruntea Ligii 1, cu șase victorii din tot atâtea meciuri. La demitere au condus însă rezultatele umilitoare din preliminariile Champions League și Europa League. Campioana a cedat fără drept de apel cu Young Boys Berna și Steaua Roșie Belgrad, iar exigentul Neluțu Varga nu a putut tolera cele două eliminări.

Demis după doar câteva luni, Șumudică va primi despăgubiri din partea lui Varga. Acesta îi va plăti tehnicianului o parte din suma stipulată în contract

Iată ce clauze conținea inițial contractul lui Șumudică:

  • Clubul se obligă să achite toate restanțele până la respectiva dată plus o compensație de 250.000 de euro antrenorului
  • Dacă Șumudică ar denunța unilateral contractul, ar urma să achite 750.000 de euro celor de la CFR, ca reparație integrală a prejudiciului adus prin neexecutarea contractului.

Oamenii din staff-ul lui Marius Șumudică, printre care secundul Gabi Mărgărit, preparatorul fizic, Ciprian Moscu, și antrenorul de portari, Daniel Tudor, au venit la baza de pregătire pentru a-și lua bagajele și au fost, în sfârșit, lăsați să intre. Daniel Tudor a fost cel care a luat și lucrurile lui Șumudică, la rugămintea antrenorului.

>

Dan Petrescu revine la CFR Cluj 

Numirea lui Dan Petrescu (53 de ani) ca antrenor principal la CFR Cluj este acum sigură. Patronul CFR-ului a bătut palma cu Dan Petrescu, cel care îi va lua locul lui Șumudică. 

Din informațiile GSP.ro, Varga s-a înțeles deja cu Dan Petrescu în privința salariului și l-a asigurat că îi va aduce jucătorii pe care îi dorește. Este vorba de 4-5 jucători care vor ajunge imediat la CFR, în special mijlocași.

Dan Petrescu este așteptat la CFR Cluj încă de astăzi. Cel mai probabil, „Bursucul”, alături de care CFR a câștigat titlul în 2018, 2019 și 2020, va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB de duminică.

Marius Șumudică și staff-ul tehnic al lui CFR Cluj, demiși

Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, și-a pierdut răbdarea după înfrângerea din returul play-off-ului Europa League. Nemulțumit de rezultatele echipei, dar și de o serie de prime din contractele fotbaliștilor despre care nu ar fi știut, Varga a decis să demită mai mulți oameni importanți din club! Principalii vizați: Șumudică, președintele Marian Copilu și juristul Ioan Ivașcu. 

VIDEO Imagini surprinse azi la Cluj: Gabi Mărgărit, secundul lui Șumudică, nu este lăsat să intre în stadion

>

VIDEO Staff-ul lui Marius Șumudică și-a strâns bagajele de la stadion

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.