Stranieri

Weekend plin pentru stranieri: Valentin Mihăilă a înscris golul victoriei pentru Parma. Moruțan și Cicâldău decisivi la Galatasaray + Debut pentru Andone

Valentin Mihăilă a înscris în Parma - Benevento // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 29 August 2021

Prestațiile stranierilor din acest weekend au putut fi urmărite în liveBLOG-ul GSP. Duminică, Olimpiu Moruțan a debutat pentru Galatasaray, pe terenul lui Kasimpasa (2-2), cu o pasă de gol pentru Alexandru Cicâldău. În Serie B, Ionuț Nedelcearu a înscris pentru Crotone, iar Valentin Mihăilă pentru Parma. Mai spre vest, în Spania, Florin Andone a debutat la Cadiz. 

UPDATE 23:25 - Valentin Mihăilă, golul victoriei la Parma

În Parma - Benevento 1-0, meci din etapa 2 din Serie B, Valentin Mihăilă a înscris golul victoriei. La primul meci după accidentarea care l-a ținut pe tușă câteva luni, fotbalistul român a punctat în prelungiri, în minutul 90+7, gol cu care a adus cele 3 puncte pentru formația gialloblu - detalii pe larg despre prestația lui Mihăilă și Man, AICI

UPDATE 23:20 - Răzvan Marin, integralist în AC Milan - Cagliari

Răzvan Marin a jucat tot meciul pentru Cagliari contra vicecampioanei AC Milan. Sarzii au pierdut drastic pe San Siro, 1-4.

UPDATE 22:15 - Florin Andone a debutat la Cadiz 

Împrumutat de la Brighton, atacantul român Florin Andone a debutat în această seară pentru Cadiz, în meciul cu Osasuna, scor 2-3. Andone a fost aruncat în luptă în minutul 68, la 2-1 pentru echipa sa, iar până la final oaspeții au întors rezultatul, cu două goluri înscrise în prelungirile meciului.

UPDATE 21:10 - Galatasaray, egal cu Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari 

Cu românii Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari, Galatasaray nu a reușit să câștige cu Kasimpasa, în deplasare. Aflat la debutul la Galata, Moruțan s-a aflat la originea ambelor goluri reușite de echipa lui Fatih Terim, iar ex-craioveanul și-a pus numele pe tabelă!

În minutul 32 s-a distrat cu un fundaș advers, pe care l-a culcat pe gazon înainte de a-i pasa lui Cicâldău în fața porții, de unde fostul mijlocaș al Craiovei a înscris. Șase minute mai târziu, a recuperat mingea la marginea careului advers, a șutat cu piciorul drept, iar portarul gazdelor a respins în fața porții, de unde Akturkoglu a introdus mingea în plasă.

Niciunul dintre cei doi români nu a fost integralist. Cicâldău a fost schimbat la pauză, la 2-1, în vreme ce Moruțan a ieșit în minutul 73, la 2-2.

UPDATE ora 21:05 - Răzvan Marin, titular la Cagliari

Răzvan Marin a început din primul minut meciul dintre AC Milan și Cagliari, din etapa 2 a Serie A, cu fluierul de start la 21:45. La gazde, Ciprian Tătărușanu este doar rezervă.

UPDATE ora 21:00 - Dennis Man, titular la Parma

Dennis Man este titular la Parma în meciul din etapa 2 a Serie B, cu Benevento. Partida a început la ora 21:30. Valentin Mihăilă, revenit după o accidentare, este rezervă. 

UPDATE ora 19:55 - Ionuț Nedelcearu, gol pentru Crotone 

În meciul dintre Cittadella și Crotone din etapa 2 a Serie B, fundașul Ionuț Nedelcearu a înscris pentru Crotone (scor 1-1 la pauză). Este al treilea meci oficial pentru stoperul român la Crotone, după 3-2 cu Brescia și 2-2 cu Como.

UPDATE ora 19:50 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray din pasa lui Moruțan!

Alexandru Cicâldău a deschis scorul pentru Galatasaray în deplasarea cu Kasimpasa în minutul 32, din pasa lui Olimpiu Moruțan. Fostul mijlocaș de la FCSB, aflat la debutul pentru Galata, s-a distrat cu apărarea gazdelor și i-a pasat scurt lui Cicâldău, care a finalizat din fața porții.

La scurt timp după primul gol, Olimpiu Moruțan s-a aflat la originea unui nou gol pentru Galatasaray. Românul a recuperat mingea la marginea careului advers, a șutat cu piciorul drept, iar portarul gazdelor a respins în fața porții, de unde Akturkoglu a introdus mingea în plasă.

UPDATE ora 19:30 - Vlad Chiricheș, titular la Sassuolo

Vlad Chiricheș (31 de ani) este titular în meciul dintre Sassuolo și Sampdoria, din etapa 2 a Serie A.

Echipa de start Sassuolo: Toljan - Chiricheș, Ferrari, Rogerio - Lopez, Frattesi - Djuricic, Raspadori, Boga - Caputo

Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, titulari la Galatasaray

Olimpiu Moruțan debutează în această seară pentru Galatasaray, la meciul cu Kasimpasa, din etapa 3 a campionatului din Turcia. Grafica prin care Galatasaray a anunțat echipa de start a indus fanii în eroare. Turcii au afișat o banderolă de căpitan în dreptul jucătorului adus de la FCSB, dar în cele din urmă banderola este purtată de Muslera, căpitanul obișnuit al echipei. 

Titular este și celălalt român de la Galata, Alexandru Cicâldău. Partida a început la ora 19:15 și este transmisă în România pe Look Sport 3. 

Echipa de start Kasimpasa: Taskiran - Bruma, Travnik, Elmali, Hadergjonaj - Erdogan, Serbest - Hajradinovic, Jorgensen, Sadiku (cpt.) - Varga

Echipa de start Galatasaray: Muslera - Boey, Luyindama, Nelsson, van Aanholt - Kutlu - Yilmaz, Moruțan (cpt.), Cicâldău, Akturkoglu - Diagne

Programul serii pentru stranieri:

  • 18:45 - Ungaria, campionat: Gyirmot - Akademia Puskas (Alexandru Băluță și Marius Corbu)
  • 19:15 - Turcia, campionat: Kasimpasa - Galatasaray (Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău)
  • 19:30 - Italia, campionat: Sassuolo (Vlad Chiricheș) - Sampdoria
  • 20:00 - Republica Cehă, campionat: Karvina - Slavia Praga (Nicolae Stanciu)
  • 20:30 - Spania, campionat: Cadiz (Florin Andone) - Osasuna
  • 21:00 - Bulgaria, campionat: Pirin Blagoevgrad - Ludogorets (Dorin Rotariu)
  • 21:30 - Italia, Serie B: Parma (Dennis Man și Valentin Mihăilă) - Benevento
  • 21:45 - Italia, campionat: AC Milan - Cagliari (Răzvan Marin)

Ianis Hagi, ținut pe bancă de Gerrard

Rangers a învins-o pe Celtic, scor 1-0, în primul derby „Old Firm” al sezonului. Ianis Hagi (22 de ani) a fost rezervă neutilizată la gazde.

Mircea Lucescu, victorie cu 7-0 în Ucraina 

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu (76 de ani), a învins-o cu 7-0 pe Kolos, în runda cu numărul 6 din Ucraina.

Dinamo Kiev a obținut cea mai clară victorie din ultimii 8 ani și a câștigat un meci la diferență de 7 goluri doar pentru a 8-a oară în istoria clubului. Adversara nu a fost una la îndemână. Kolos a încheiat sezonul trecut pe locul 4 și a participat în preliminariile Conference League.

George Pușcaș, din nou fără gol

George Pușcaș a fost titular și a jucat 79 de minute în Huddersfield - Reading, scor 4-0. Atacantul român încă nu a marcat în acest sezon. Reading ocupă locul 21 în Championship, cu doar 3 puncte obținute în 5 runde.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.