Liga 1

Helmut Duckadam îl trimite pe Andrei Vlad la psiholog: „Afișează infatuare, va continua să greșească”

Andrei Vlad, după CFR Cluj - FCSB 4-1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 31 august 2021

Helmut Duckadam (62 de ani), fostul mare portar al Stelei, îl vede pe Andrei Vlad vinovat la două dintre golurile CFR-ului din meciul cu FCSB, scor 4-1. Duckadam își menține părerea că portarul are o atitudine arogantă, în ciuda faptului că Mihai Stoica a ținut să-l contrazică și l-a asigurat că Vlad e „definiția smereniei”. 

Andrei Vlad a avut o evoluție ezitantă în derby-ul cu CFR Cluj, câștigat clar de campioana României, scor 4-1. În partea a doua, la 1-0, portarul lui FCSB, predispus la gafe în ultima vreme, a respins nefericit, în față, centrarea lui Cristi Manea, venită din partea dreaptă. 

Mingea a ajuns pe capul lui Sigurjonsson, plasat excelent, care a trimis balonul în plasă. Apoi, în minutul 73, Vlad a comis un penalty, doborându-l în propriul careu pe Claudiu Petrila. Denis Alibec a transformat fără emoții penalty-ul și a făcut 4-0.

Într-o intervenție telefonică la GSP Live, Duckadam i-a imputat lui Vlad aceste goluri și a spus că portarul convocat la echipa națională are nevoie să lucreze alături de un psiholog.

Helmut Duckadam: „Vlad afișează infatuare, ar trebui să meargă la psiholog”

>

„Andrei Vlad are jocuri bune și jocuri proaste. Două goluri sunt ale lui, clar. Trebuie să și le asume. Acea respingere în față... Un portar convocat la echipa națională trebuie să prindă acea centrare sau să nu o respingă în față. 

Apoi nehotărârea de la faza penalty-ului. Ori nu ieși, ori ieși în plonjon, nu te oprești în fața jucătorului pentru că apoi nu mai ai nicio șansă. Pe un asemenea teren atacantul nu se poate opri din alergare, nu poți nici tu, și faci acest penalty care rupe jocul.

Mihai Stoica mi-a răspuns când am zis că Andrei ar trebui să fie mai modest în anumite declarații. Eu cred că afișează această infatuare. I-am dat și un sfat, cred că ar trebui să stea de vorbă cu un psiholog. Cred că FCSB are nevoie de un asemenea om în jurul echipei, să le ridice moralul. În primul rând Vlad are nevoie de asta. 

A greșit, se întâmplă, îl pui o etapă - două pe bancă să-și revină. Dacă-l forțezi în continuare, va continua să greșească și nu este bine nici pentru el, nici pentru echipă”, a declarat „Eroul de la Sevilla”.

Helmut Duckadam: „FCSB are nevoie de 4 transferuri”

Duckadam consideră că FCSB are nevoie de cel puțin 4 transferuri pentru a conta în lupta la titlu. În acest moment, vicecampioana are doar 9 puncte, 12 sub liderul CFR Cluj, o distanță enormă după doar 7 etape. 

„FCSB trebuie să se întărească dacă vrea să aibă șanse la titlu. Campionatul e lung, dar mai este nevoie de cel puțin 4 jucători. E nevoie în primul rând la mijloc, poate și la fundașii centrali, chiar dacă a venit Vinicius. Încă sunt probleme. Am încredere în Edi că poate face ceva, dar este nevoie de întăriri, pentru că banca este slăbuță, cu jucători fără mare experiență în jocurile importante. 

Dacă vrea să aibă șanse la titlu, FCSB are nevoie de vreo 4 transferuri, campionatele sunt câștigate de jucători cu experiență”, a adăugat Duckadam, fost președinte de imagine la clubul lui Gigi Becali. 

Ce a declarat Andrei Vlad după CFR Cluj - FCSB

A fost un meci greu pentru noi, au fost mai buni, trebuie să recunoaștem. Poate nu am îndeplinit toate obiectivele tactice. O să-mi fac o proprie analiză, o să răspund în fața antrenorului. 

Domnul Edi (Iordănescu) mi-a spus că are foarte mare încredere în mine, va trebui să dovedesc asta pe teren. În seara asta nu am făcut un meci foarte bun, dar în viitor va fi mai bine, cu siguranță. Trebuie să facem puncte, neapărat, mai ales în meciul cu Dinamo, este meciul sezonului.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.